Witam, pacjent A6 C5 2.7 BiT Quattro Tiptronic BES 250 KM seria.
Mam problem (chyba) ze zmiana biegów. W silniku i skrzyni brak błędów jednak gdy jadę na 5 biegu i wciskam pedał w podłogę to redukuje na sekundę na bieg 4 i dopiero na 3 a z tego co mi wiadomo powinno zrzucać z 5 od razu na 3 (tak miałem w poprzedniej przedliftowej a6 c5 2.7 bit).
sprawdze dzis dokladnie jak to dziala u mnie, ale nie moge sie oprzec wrazeniu ze mimo wszystko np. z 5 na 3, jest na chwile 4ty bieg... :| moze ten przycisk do kick-downa mi nie dziala :D
Ok czyli tak jak myślałem powinien zrzucać z 5 od razu na 3 zatem gdzie szukać przyczyny?
Dodam że olej w skrzyni wymieniałem, a auto tak miało jak już je kupowałem (1,5 roku temu).
W S6 i RS6 nie miałem przycisku, jak dodawało się lekko gazu to zrzucał jeden bieg, jak dawało się w podłogę to zrzucał ile trzeba żeby wyrwać porządnie w maks obroty.
U mnie jest przycisk, jak go wcisnę to faktycznie zrzuca nawet 3 biegi w dół. Jednak bez wciskania przycisku zrzuca z 5 na 4 i na 3 co jest dosyć denerwujące, po co wrzuca ta 4 jak chce jechać na 3.
mozna zmienic kodowanie z tego co kojarze tryb pracy na a6klubie jest instrukcja gdzies ale nie pamietam jak dokladnie sie nazywal temat moze w tym tkwi problem