Mam eske 1999 w ktorej jest ponad 19k wsadzone w ciągu 10 miesięcy. A jednak mam problem.
Nowe klamoty:
-rozrząd + pompa wody + termostat + napinacz wielorowka + wszystkie paski
-olej VR1 5W50
-olej w skrzyni Motul
-czujnik temp cieczy
-oba EGT
-silikony na całym motorze oprócz dolnych nad wózkiem - to bedzie zrobione w lipcu przy okazji sprzęgła
-n75 ori
-obie sondy lambda ori BOSCH
-świece NGK PFR7Q
-filtr powietrza K&N
-filtr paliwa
-wydech dp3'' + 2x2,25 Ori Milltek
-sterownik D z softem SPORTEC
-nowy zaworek na odmie
-zaslepki głowic
-DV "P"
i wiele innych niezwiązanych z mocą auta....
Jak wygląda problem...auto jezdzi w kratke. Nie wpada w limp ale co zauważył emtees też u siebie że gdy jedziemy na biegu i mamy niskie obroty a wcisniemy do oporu to auto jedzie ale bez szału a gdy sie przytrzyma na ~3k a potem w pedał to auto idzie lepiej...tak jakby zapętlało wtryski...nie wiem już sam. Ostatnio jechałem w 5 osób i auto szło jak oszalałe aż sam byłem w szoku a wczoraj w 3 osoby jakby ospałe było. Turbawki bez luzów i pęknięć na gorącej stronie. Nie dymi, nie prycha, pracuje równo na jałowym i nie przerywa czy szarpie...
Byłem wczoraj na hamowni w Poznańskim TUNEFORCE i na rolkach wyszło całe 272KM/443Nm...Tragedia przy doładowaniu 1,2 Bara. Co ciekawe od czasu zrobienia wydechu na 6 biegu i tylko na 6 biegu po wciśnięciu w opór gazu jest 1,4 bara nie wiem skąd
Wczoraj stanąłem z inna eska z rolki która ma soft pisany pod auto i w dolnych obrotach uciekała mi gdzie na wyższych obrotach doganiałem, gdzie po zmianie biegu znów uciekała.
Zaczynam powątpiewać w oryginalność tego softu :/
Chyba że ese coś jeszcze boli...fazatory? przepływka? nieszczelność? turbawki?
Generalnie nie przejmuje sie turbami bo w przyszłym sezonie robie hybrydy albo K04 więc robienie teraz nowego softu u DIGITUN lub innego poważanego tunera mija sie z celem...chyba
Moge auto zlogować tylko jakie grupy? Mam możliwośc podmienić przepływkę z innej eski.
Ktoś ma jakiś pomysł bo witki mi opadają...
[ Dodano: 2017-06-13, 07:28 ]

[ Dodano: 2017-06-13, 07:29 ]

[ Dodano: 2017-06-13, 07:31 ]