16vg60 pisze:Zrobilem przymiarki tarczy 390mm z rs6c6 do rs4 b5
jest problem bo ma za duze et i opiera sie o zwrotnice,chodzi po glowie mi wsadzenie dystansu pod tarcze + - 5mm w celu wysuniecia jej na zew.
ma prawo to dzialac ,jesli beda plaszczyzny git, jest szansa ze nie bedzie kierownica nap...,czy odpuscic temat i szukac tarczy z odpowiednim et ?
Pozdr.
zakładasz piasty z RS6 C5 które są o 6mm dłuższe
ja tam mam w niebieskim RS4 i wtedy zestaw z RS6 C6 pasuje p&p
pamiętaj że poszerzy Ci to przednią oś o 12mm
założenie dystansu to - hamowanie i jazda z 5000-10000 tyś km po czym następuje zmęczenie materiału, naprężenia i poważne bicie
hebla nie oszukać , dystans dodatkowy pod tarczę a piastę ma krótkie życie
nie znam nikogo kto to założył i przejechał +10 000 km i nie wyjebał tego wynalazku
A czy przypadkiem set 360 z zaciskiem z A8 nie potrzebuje wlasnie dysansu odsuwajac tarcze od zwrotnicy??Z tego co pamietam to tak a znam kilka takich aut ktore smigaja na tym setupie i nic sie im nie dzieje.Jedyne co bija to inne auta spod swiatel
SID pisze:
nie znam nikogo kto to założył i przejechał +10 000 km i nie wyjebał tego wynalazku
ja znam co najmniej dwie osoby a Nosb pewnie jeszcze więcej
Jeden to chyba ze dwa lata już lata z dystansem i nic się nie dzieje. Może kwestia materiału z którego dystans jest zrobiony i stąd masz złe doświadczenia
Panowie, temat dlugi nie do przeczytania, pacjent s4b6 felga avus 3 18" (ori) jaki najwiekszy zacisk i tarcza sie zmiesci i zeby bylo w miare mozliwosci p&p lub z małą ilos cia przeróbek