Witam, problem polega na tym ze kontrolka abs normlanie gasnie, abs dziala ale duzo za wczesnie, praktycznie odrazu po nacisnieciu hamulca, niezaleznie od nawierzchni.
Vag pokazuje normalnie predkosci z czujnikow wszystkich kol.
Gdzie szukac przyczyny, pierscienie abs na polosiach? da sie do nich zajzec bez zrzucania zwrotnicy/wahaczy? mam obecnie utrudniony dostep do garazu z podejsciem
takashi pisze:Witam, problem polega na tym ze kontrolka abs normlanie gasnie, abs dziala ale duzo za wczesnie, praktycznie odrazu po nacisnieciu hamulca, niezaleznie od nawierzchni.
Vag pokazuje normalnie predkosci z czujnikow wszystkich kol.
Gdzie szukac przyczyny, pierscienie abs na polosiach? da sie do nich zajzec bez zrzucania zwrotnicy/wahaczy? mam obecnie utrudniony dostep do garazu z podejsciem
sprawdź czy czujnik nie jest zbyt blisko pierścienia
A manewr z odkreceniem sruby z przegubu i cofnieciem polosi w strone skrzyni przechodzi w quattro? Sasiad podrzucil mi pomysl ze przynajmiej w passku b5 da sie tak wyjac ja
Przod byl caly ok, zrobilo sie cieplej to przejzalem tyl - pekniety pierscien abs na przegubie. Ktos probowal moze zmieniac sam pierscien? Nie chce ruszac przegubu bo jest ori i raczej ok
Miałem kiedyś taką sytuację z pierścieniem na tyle w B5 Q.
Mechanik trochę się nudził czekając kilka godzin na nowy przegub że pospawał jakoś pierścień
Jeździło aż je sprzedałem więc warto spróbować
Ewentualnie odkupić od kogoś stary zajechany przegub z pierścieniem i podmienić