Podmiana silnika V8 w S4 b6
Podmiana silnika V8 w S4 b6
Witam, może ktoś się orientuje czy przy podmianie silnika z S4 b6 BBK na V8 ale z rozrządem z przodu jak ma np. ABZ,czy łapy z BBK siądą czy może trzeba będzie podmienić na łapy z podmienianej jednostki V8? czy też jakieś customowe?
-
-
Według papieru miał a wychodzi na to że kapitalke spaprali
póki co oceniam koszty mniej więcej wiem ile by mnie kosztowała kapitala i się zastanawiam czy nie wrzucić czegoś innego, 2.7 bi też biorę pod uwagę
już jedną konkretną sumę wrzuciłem zaraz po zakupie
i teraz wolałbym wrzucić na trochę dłużej niż dwa lata 

-
niebieski708 pisze:BBK i BHF to te same silniki. BHF był wypuszczony na USA, a BBK na Europę. Podobno na USA miały mniej restrykcyjne wydechy niż na europę.
Pewnie ten sam:) jednak kilka czujników, wszystkie wtryski, część elektryki silnika oraz układu chłodzenia musiała zostać przełożona z BBK.
włożyć 2.7 biturbo to troche jak zrobić kotomysz...
-
jakie zmodzone? chodzi o wymianę silnika na podobny osiągami, więc 2.7+remap.
Jeśli chcesz od razu stajnie budować, to nie tędy droga w cywilu robiącym 50k/rocznie (może jeszcze w lpg)
Wsadzenie 2.7 po kompleksowym serwisie wyjdzie taniej niż kapitalka bbk tyle imo w temacie.
Jeśli chcesz od razu stajnie budować, to nie tędy droga w cywilu robiącym 50k/rocznie (może jeszcze w lpg)
Wsadzenie 2.7 po kompleksowym serwisie wyjdzie taniej niż kapitalka bbk tyle imo w temacie.
mało znasz.znam strokery robiące przeloty sporo większe niż podane przez Ciebie 5k, i nic sie nie sypie.bo te co znam robią 5000 km rocznie albo stoją w warsztacie z awarią
-