panie zeby to byl zwykly siep to wisko sie sciaga w 30 min, a tutaj jednak trzeba sie ujebac, a jak nie zrobi sie samemu to za robote trzeba ciagle placic czy wisko dobre czy zle.. w sklepie i "gwaranci" maja wywalone na roboczogodziny
Ja właśnie zrezygnowałem z wisko.
Zalozylem pas przedni z 3.0 z 2 elektro wentylatorami.
Mam magika, który zrobil od zera programowalny sterownik. DO tego mam podpiety kabel usb i moge programowac. W tej chwili mam chyba 6 biegow.i najlepsze, ze kompresor z b6 i dziala jak ori.
Podepnę się do tematu-
Klimy nie mam, wisko mam, wiatrak od strony pasażera - który teoretycznie powinien chodzić po wyłączeniu silnika niestety nie chodzi (zapewne sterownik padł) i wpadłem na pomysł żeby ten wiatrak podpiąć przez przekaźnik pod czujnik który jest po stronie kierowcy przy ścianie grodziowej. Odpowiada on właśnie za pracę po wyłączeniu silnika. Najchętniej zamontowałbym tam czujnik który załączał by wiatrak przy ok . 85 stopni. Ktoś może ogarniał coś takiego?
przecież masz taki czujnik na dole w wężu chłodnicy załącza ten wiatrak chyba od 95stopni 1 bieg a drugi coś koło stówy, Ten z tyłu motoru załącza oba wiatraki z tym dodatkowym jakoś ponad 100stopni trzeba luknąć w specyfikacje. Zrób ład z modółem i nie trzeba nic kombinować. Jak chcesz niższą temperature jeszcze to termostat zimniejszy i z głwoy
lukaszlsw pisze:przecież masz taki czujnik na dole w wężu chłodnicy załącza ten wiatrak chyba od 95stopni 1 bieg a drugi coś koło stówy, Ten z tyłu motoru załącza oba wiatraki z tym dodatkowym jakoś ponad 100stopni trzeba luknąć w specyfikacje. Zrób ład z modółem i nie trzeba nic kombinować. Jak chcesz niższą temperature jeszcze to termostat zimniejszy i z głwoy
Masz jakieś namiary na zimniejszy termostat do 2.7?