Ostatnio dołączyłem do grona posiadaczy S3. Swego czasu szukałem trochę Audi S4 400+ w sedanie, ale nic ciekawego za normalny pieniądz nadającego się do jazdy nacodzień nie znalazłem. Auto było już opisywane na forum, zapewne część z Was je skojarzy... Jest to moje pierwsze Audi :) Ten model od zawsze mi się podobał, teraz mam okazję poznać inne jego walory. Jako, że poprzedni właściciel zrobił dużo fajnych zdjęć to pozwolę sobie je wykorzystać. Sam nie czuję się obecnie na siłach by zrobić fajną galerię. ;)

Auto trochę jeszcze podstroiłem, obecnie tak to wygląda:

A tak jeździ (licznik przekłamuje może o 1 km/h przy 100:
https://www.youtube.com/watch?v=4_n3vCM2B6g
Czyli 100 - 200 jakieś 1.5 sekundy gorzej jak moje M5 E39, ale trzeba mieć na uwadze, że S3 sporo traci przez wrzucenie na piątkę przy 185... gdyby nie to różnica wynosiłaby wg. mnie poniżej sekundy. Tak, czy inaczej do 185 auta idą bardzo podobnie.
Auto już przed strojeniem świetnie jeździło, ale teraz jest jeszcze lepiej u góry. Auto nie puszcza z fotela do samej odciny 7100 rpm czego nie widać na wykresie. Hamowane na hamowni drogowej dynomet, która obcina górę.
Później jeszcze doszło LPG i było ponownie hamowane w lepszych warunkach, 348 koni PB i 338 koni LPG, a będzie lepiej jak wpadną porządne reduktory.
Na początek to na tyle. :)