Foto relacja
Stan samochodu przed i po tak na zachęte :)

Samochód na samym starcie wygladał tak o po trasie ;)

zniszczony grill nadawał sie jedynie na wymiane, można sie bawić w klejenie i sztukowanie ale co to za robota jest - fuszerka.

Zamówiłem uzywany w lepszym stanie , zrobiłem mu detailing i zamonotwałem na miejsce. Przy okazji miałem szanse wyczyscić szczelinę miedzy maską a grilem :D

Będąc w tych okolicach auta przyszło mi do głowy, ze pod zaslepką od sprysków moze byc coś do zrobienie i było :P

Fotele nadawały sie jedynie do ponownego farbowania.

Po farbowaniu wyszły tak:

W między czasie przyjechała nowa wycieraczka tylna bo przecież auto nie moze jeździć z taką jaka była do tej pory. Tak, zwracam uwagę tez na takie rzeczy :)

Na ramieniu wycieraczki brakowało tez zaślepki. Plasticzek o wartości kilkunastu złotych, a robi różnice :)

Next step to renowacja klamek, które fabrycznie mają czarny matowy lakier. Renowacja została wykonana w tej samej technologii co fabryka. Lakier został dobrany pod kolor plastikowych elementów nadwozia. Po nałożeniu Bazy klamki zostały pokryte lakierem bezbarwnym matowym. Wyszło jak oryginał, mój lakiernik się popisał :)

Refletkory wygladały tragicznie. Początkowo był plan na zakup nowych. Niestety okazało się, ze cena była mocno zaporowa. 2,5 tys za sztukę. Padła decyzja zeby ratować. Zrobiłem co sie dało by zaczeły wygladac normalnie :)

Ja pracowałem przy reflektorach a mój kolega przyjechał i zajął sie w tym czasie wgnieceniami.

Teraz kilka detali przed i po

chromowane listewki

jakiś mech :D

szczelinki i zakamarki

Felgi!

Po wstępnej realizacji planu przechodze do wnętrza by zamknać już jeden z etapów :)

"troszkę" piasku ;)

taki połamany plastik nie moze tu być. Memory 5 serwis volvo i za 2 dni mamy nowy :)

Kontynuująć wnętrze.

szyby potraktowałem produktem polskim falcon's eye z firmy good stuff

gumeczki we wnekach oczyszczone i zabezpieczone shiny garage ttd

koreczek wlewu paliwa - to samo :)

Drewniane elementy wnętrza zostały wypolerowane :D

PRZECHODZIMY DO ETAPU NADWOZIA - GO!
Słupki piano

Wnęki pod klamkami!

LAmpy tylnie

Korekta lakieru!

Szyby zostały pokryte powłoką hydrofobową UGC PRO

Za poczernienie i hydrofobowośc plastikowego panelu na dachu odpowiada UNC-r

Pakiet powłok zabezpieczających od MAx Protect i kończymy relacje finalnymi zdjęciami :)

Wnętrze po zakończonych pracach:

http://i1368.photobucket.com/albums/ag1 ... d2xpcz.jpg[/img]

Teraz wygląd zewnętrzny po zakończonych pracach :)

Dziękuję za poświecony czas
Pozdr
Sławek