Skrzynia wyje?

Moderatorzy: buba, Mod-Team

kadilak

Skrzynia wyje?

Post autor: kadilak »

Siemanko,

Może zacznę od tego, że właśnie wymieniłem dyfer, który się rozsypał dlatego, że wcześniej jeździł bez oleju.
Auto mam od niedawna, ale ciągle coś w nim wyło. Łożyska przód sprawdzone, tył wymienione, bo wyły, dyfer wsadzony drugi, ale teraz wiem, że przez cały czas wyła również skrzynia.

Objaw jest taki, że wyje niezależnie od tego, czy bieg jest wbity, czy nie, słyszalne od około 30km/h wzwyż.
Czeka mnie remont, czy to raczej jakieś łożysko? Czytałem, że sporo ludzi robiło z takim wyciem spore przebiegi i póki biegi ładnie wchodzą to się nie martwić, u mnie wchodzą idealnie.
Ale obawiam się, że skoro dyfer jeździł bez oleju i się wysypał, to mogło to obciążyć reszte napędu.
W razie czego jest ktoś w okolicach Wawy godny polecenia, zajmujący się skrzyniami?
luk448

Post autor: luk448 »

Jesli wyje caly czas w calym zakresie pracy to lozysko.Poczekaj troche bo wlasnie oddalem jedna skrzynie do naprawy to Ci powiem czy warsztat godny polecenia.
kadilak

Post autor: kadilak »

I jak tam poszło coś z Twoją skrzynią do przpdu, wiadomo coś? :-)

[ Dodano: 2017-01-16, 13:27 ]
Ponawiam pytanie, ma ktoś może serwis zajmujący się skrzyniami do s4b5, bądź ma taką skrzynie w bdb stanie na sprzedaż ? :-)
ODPOWIEDZ