Zerwany gwint wycieraczek

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Awatar użytkownika
Jachyr

Zerwany gwint wycieraczek

Post autor: Jachyr »

Panowie taka sytuacja:

Obrazek

Co z tym zrobic??!?:/ nowy trzpien, silnik?? Strona kierowcy niestety a w Belgowni non stop leje a auto potrzebne na gwałt.
Jeśli nie widziałeś jeszcze Boga... To dlatego, że nie jeździsz wystarczająco szybko...
marko

Post autor: marko »

najprostszy i szybki sposob to przegwintuj na mniejsza nakretke i podkladka na pare dni starczy zanim kupisz cos nowego
Awatar użytkownika
atom1

Post autor: atom1 »

mozesz i sam trzpien zmienic, te mechanizmy sa takie same praktycznie w kazdym vw "tej generacji" W polszy caly mechanizm bez silnika kosztuje 65 zl, takze nawet nie warto sie babrac pytanie tylko jak szybko musisz miec to zrobione :D
luk448

Post autor: luk448 »

Jak na szybko auto potrzebne to narzynka nagwintuj i tyle.
Awatar użytkownika
Jachyr

luk448 pisze:Jak na szybko auto potrzebne to narzynka nagwintuj i tyle.
Tak wlasnie o tym myslalem i tak zrobie. Tylko wiem ze bedzie to mega maly gwint ale na te 2-3 dni moze ogarnie. Jestem juz dzis ugadany i zobaczymy co z tego wyjdzie. Nowy mechanizm zamowiony na sobote ma byc. Podziekowal
Jeśli nie widziałeś jeszcze Boga... To dlatego, że nie jeździsz wystarczająco szybko...
luk448

Post autor: luk448 »

Na kilka dni wystarczy na pewno.A poza tym pamietaj ze ponoc prowizoeki sa najtrwalsze :mrgreen:
kadilak

Post autor: kadilak »

Na kilka dni wystarczy bankowo, w samochodzie klienta kiedyś nie było nawet jak nagwintować to nawierciłem i nagwintowałem na śrubę 5, bądź 6 i jeździ już chyba 2 lata :-)
Awatar użytkownika
Jachyr

Zrobiony nowy gwint i jest wszystko jak oryginal:) zamowilem juz drugi komplet niech lezy w razie w. Podziekowal jeszcze raz i wklejam tylko temat do projektu, historia awari musi byc;)
ODPOWIEDZ