Czyli głowy sobie nie zawracam i poluje na oryginały :)
[ Dodano: 2016-10-17, 09:03 ]
Może ktoś jeszcze by się uzewnętrznił na temat K03 hybrydy? Opinie, skąd najlepiej kupić? Celuję w okolice 400KM (może z małym plusem).
Na k03 nie zrobisz 400 z +. Chyba ze chcesz aby to za dlugo nie polatalo. Polowa forum robi teraz turbo u PerunTurbo. Odezwij sie tam to ci wszystko wyjasnia.
Jeśli nie widziałeś jeszcze Boga... To dlatego, że nie jeździsz wystarczająco szybko...
Jachyr pisze:Na k03 nie zrobisz 400 z +. Chyba ze chcesz aby to za dlugo nie polatalo. Polowa forum robi teraz turbo u PerunTurbo. Odezwij sie tam to ci wszystko wyjasnia.
Na spokojnie :) zimą będę działał dalej. Teraz muszę się nacieszyć bo już to wszystko miesiąc do kupy składam. Opcje są trzy na chwile obecną:
- K04 z RS4- ale to chyba graniczy z cudem żeby znaleźć takie które jeszcze pożyją,
- K03 hybryda- chyba najciekawsza opcja,
- K04 z RS6- ale to chyba plug and play nie podejdzie??
http://performance.k64.pl/gt28-gt2871-p-75.html Ja się przymierzam do tych sprężarek.
Zdobyc k04 rs4 uzywki w cenie do 1000zł oczywiście uszkodzone graniczy z cudem. Za używki na ebayu.de chca 2200euro, gdzie u nas nówki kosztują 7600zł. Znalazłem używki na allegro to gościu chce 5tys paranoja. Znam osobiści osobowy które latają 3lata bez awaryjnie na tych sprężarkach z linku. Z ciekawostki napisze że bmw e36 328i wypluło na tej sprężarce 430km.
Jestem ciekaw dlaczego wszyscy odradzają repliki na tym forum. Gdzie w innych sportach np w drifcie te sprężarki sprawują się elegancko. Sam myślałem o hybrydach k03. Ale jak zobaczyłem moje popękane muszle w turbinach, to zwątpiłem a auto nie było katowane. To przy mocy np 400km to hybryda pęknie raz dwa mogę się mylić ale nie sądzę.