Najprawdopodobniej to Torsen bo jest z przodu, za skrzynią.
Słychać stukanie przy zmianie biegu, po przeszukaniu neta, znalazłem różne tematy odnośnie tematu i niektórzy piszą, że Quattro tak ma... i żeby jeździć i olać.
Jak sobie z tym radzić, szukać używanego torsena, nowego, olać ?
Może da się wymienić jakieś pojedyncze elementy, żeby ten luz zniwelować.
To nie to, podpory porobione. Luz na wale, możesz nim lekko pokręcić, a koła stoją. Wymieniłem tylny dyfer tak na wszelki wypadek, prawie nic się nie zmieniło wygląda to na torsen.
co prawda nie w 2.7 biT ale też quattro i mam to samo. Wymieniłem na sztywniejszą łapę dyfra, wymieniałem podporę na wale i dalej jest walenie. Osłuchiwałem cały układ i też mi wygląda jakby z końca skrzyni ten dźwięk dochodził, więc chyba nie ma co się przejmować i jeździć.
https://youtu.be/CF7fAZVVQe0
Tu masz ja spotkałem się z zużytym tymi czterema wałkami. Miały luz między tym dużym, gdy się kasował luz przez obrot wału miedzy nimi, powstawało szarpniecie...
Gdybym miał taka skrzynię w garażu chętnie bym ją rozebrał. miałem na podnośniku audi 2.5 tdi z przebiegiem na ,,liczniku'' 60 kkm i powiem ze luzu nie było nigdzie na całym napędzie. Gdzie u mnie jest praktycznie na każdym elemencie układu przez co myśle ,że są te stuki. Ja mam 300kkm.
niebieski708 pisze:Niewiadomo ile cofnięta szafa i do tego zależy jak kto jeździ. Moja tesciowa potrafiła w letnim aucie uszkodzić poduszki pod silnikiem