napęd klimatyzacji s4 b6

4.2 / 3.0 / 2.9

Moderatorzy: buba, Mod-Team

maciekkk7

napęd klimatyzacji s4 b6

Post autor: maciekkk7 »

Witam czy ktos mial juz taki problerm?> mianowicie poszedl naped klimatyzacji.,. jest tego jakis zestaw naprawczy czy cos.. czy trzeba mieniac sprezarke?.. dodam.. ze audi nowy zakup.. wiec nie wiem jeszzce co z czym.. heh
Awatar użytkownika
skalarx

Post autor: skalarx »

co rozumiesz przez "napęd klimatyzacji"??

Jest kompresor napędzany paskiem osprzętu a uruchamia się przez sprzęgło elektromagnetyczne.
jdf1

Post autor: jdf1 »

skalarx pisze:co rozumiesz przez "napęd klimatyzacji"??

Jest kompresor napędzany paskiem osprzętu a uruchamia się przez sprzęgło elektromagnetyczne.
błąd
napęd klimy w s4b6 jest na wałku bezpośrednio z tyłu silnika od rozrządu.
sama sprężarka nie ma "klasycznego" sprzęgła tylko jakiś taki mechanizm załaczania wbudowany w samą spręzarkę

wyciągnij spręzarkę i zawieź do jakiegoś klimiarza. Na pewno pomoże
Tomek_RS
Kontakt:

Post autor: Tomek_RS »

chyba wiem które auto kupiłeś, uszkodzenia na pierwszy rzut oka żadne a jak się przyjrzeć to już nie jest tak kolorowo, nie zagłębiałem się w konstrukcję ale silnik do wyjęcia bo sprężarka napędzana z rozrządu i ch.. wie co się spierdzieliło
maciekkk7

Post autor: maciekkk7 »

Przód rozebrany .. Sprężarka wyciągnięta.. Frez na przy sprężarce jest.. Natomiast od strony silnika nima.. Ehh chyba bd trzeba silnik wyciągać:(//:/

[ Dodano: 2016-09-26, 08:34 ]
Obrazek

a wiec juz wiadomo co. i poki co jak.. frez w tym miejscu wyjechany.. poki co spawarki prawdopodobnie.. heh a po zimie motor w dol...
ODPOWIEDZ