Wiązka S4 przedlift a polift - problem

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Esdżej

Wiązka S4 przedlift a polift - problem

Post autor: Esdżej »

Witam.

Mam następujący problem:
Do polifta kupiłem silnik od przedlifta - kompletny, razem z komputerem i wiązką. Oczywiście instalacja nie pasowała p&p, ale dałem do elektryka i ogarnął to. Wszystko działa i wgl, ale z małym wyjątkiem. Mianowicie, licznik nie widzi informacji o temperaturze oleju, wgl jej nie czyta. Elektryk mówił, że w przedlifcie do licznika szedł jeden kabel, a w polifcie znacznie więcej - stąd problem. Jak podpina z użyciem CAN-a (czy jakoś tak, nie znam się niestety na elektryce), to mówi, że przez jakieś 20 sekund zczytuje temperaturę, a potem przestaje.

W związku z tym moje pytanie: da się coś z tym zrobić?
Słyszałem o jakichś emulatorach, ale podobno strasznie drogie. Czy jedyna opcja to wymiana kompa/wiązki?

Niby pierdoła, ale jednak temperatura oleju może się przydać, dlatego wolałbym, żeby to działało.

Z góry dzięki za pomoc ;-)
tposejdon

Post autor: tposejdon »

w siliniku z przedlifta czujnik temperatury jest w misce olejowej i jest cyfrowy . jak chcesz to uruchomić to musisz zmienić miskę na taką z czujnikiem i dorobić instalacji kawałek do niego ( 3 kable )
ten czujnik który jest w przedlifcie nie będzie działał z licznikami poliftowymi
ODPOWIEDZ