kopie abs
- quattrobokiem
kopie abs
witaml. jak nie urok to sraczka!
mam problem z ABS! podczas hamowania przy nie wielkich prędkościach przy lekkim hamowaniu ABS zaczyna kopac! nic takiego sie nie dzieje przy prowadzeniu auta podczas wiekszej predkosci!
dzisiaj odlaczylem dwie kostki ABS pod siedzeniem tylnim zapalila sie kontrolka ABS i odczuwalne wczesniej wlaczanie sie ABS ustalo!
teraz mam pytanie czy szukac winy w tylnej osi? czy po odlaczeniu tylnej osi abs przednia os wciaz dziala poprawnie (czy gdy swieci sie kontrolka ABS oznacza to ze abs jest kompletnie odlaczony we wszystkich kolach?)? jesli nie to by to oznaczalo ze ma problem w tylnych kolach!
dodam ze po polaczeniu ponownym kontrolka gasnie i problem kopania wraca:)
co obstawiacie Czujnik czy koronka ABS?
vag nie pokazuje zadnych bledow:)
pozdro!
mam problem z ABS! podczas hamowania przy nie wielkich prędkościach przy lekkim hamowaniu ABS zaczyna kopac! nic takiego sie nie dzieje przy prowadzeniu auta podczas wiekszej predkosci!
dzisiaj odlaczylem dwie kostki ABS pod siedzeniem tylnim zapalila sie kontrolka ABS i odczuwalne wczesniej wlaczanie sie ABS ustalo!
teraz mam pytanie czy szukac winy w tylnej osi? czy po odlaczeniu tylnej osi abs przednia os wciaz dziala poprawnie (czy gdy swieci sie kontrolka ABS oznacza to ze abs jest kompletnie odlaczony we wszystkich kolach?)? jesli nie to by to oznaczalo ze ma problem w tylnych kolach!
dodam ze po polaczeniu ponownym kontrolka gasnie i problem kopania wraca:)
co obstawiacie Czujnik czy koronka ABS?
vag nie pokazuje zadnych bledow:)
pozdro!
- pawelosinski83
Miałem identycznie miesiąc temu, wyjmij z przodu czujniki ABS i wyczyść z opiłków i brudu, a potem pamiętaj żeby odpowiednio głęboko je włożyć. Mi to pomogło. Jak byś chciał sie upewnić to na VAG jak wejdziesz w ABS to zobacz prędkości na czujnikach u mnie było tak ze do 7km/h przód widział 0km/h a tył prawidłowo i stąd taka anomalia 

- quattrobokiem
- quattrobokiem
- pawelosinski83