Ile kasy za PSxxx i +- 700NM w rs6 C5
Ile kasy za PSxxx i +- 700NM w rs6 C5
Jak w temacie, interesuje mnie ile trzeba zapłacić za PSxxx i +- 700Nm w zdrowym Rs6 C5?
Ewentualnie za co?
Ewentualnie za co?
Ostatnio zmieniony 2016-02-05, 20:05 przez HAIDI78, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Ile kasy za PSxxx i +- 700NM w rs6 C5
zagadkowy temat, jak i same moce, rzucę bezpiecznie 30-50 tys zł (turbiny LOba uwzględnione), samym programem ok 650 NMHAIDI78 pisze:Jak w temacie, interesuje mnie ile trzeba zapłacić za PSxxx i +- 700Nm w zdrowym Rs6 C5?
Ewentualnie za co?
Re: Ile kasy za PSxxx i +- 700NM w rs6 C5
Czyli robiąc sam program uzyskam ok. 650NM bez wydawania 30-50k?LCQ pisze:samym programem ok 650 NMHAIDI78 pisze:Jak w temacie, interesuje mnie ile trzeba zapłacić za PSxxx i +- 700Nm w zdrowym Rs6 C5?
Ewentualnie za co?
Czyli co się z nią dzieje,szarpie, przerywa,ślizga się?LCQ pisze:główny problem to skrzynia, nawet wzmocniona daje ciała.
Ja chciałem swojego hamować,ale diagnosta powiedział że może się skrzynia rozlecieć ponieważ jest już jakiś program zrobiony(diagnoza elektroniczna).Po przejechaniu się też stwierdził,że Rs jedzie ciut lepiej jek seria.
Wzmocnę skrzynię i zobaczę czy będą chcieli hamować.
Ciekawi mnie ile tak naprawdę ma mój Plus.
Moje oczekiwania to tak trochę ponad serię na obecnych gratach(520-550PS)
nie ogarnia, ślizga się. Generalnie to znajdź ogarniętą osobę znającą te auta, bo ich nauka może cię dużo kosztowaćHAIDI78 pisze:Czyli co się z nią dzieje,szarpie, przerywa,ślizga się?LCQ pisze:główny problem to skrzynia, nawet wzmocniona daje ciała.
Ja chciałem swojego hamować,ale diagnosta powiedział że może się skrzynia rozlecieć ponieważ jest już jakiś program zrobiony(diagnoza elektroniczna).Po przejechaniu się też stwierdził,że Rs jedzie ciut lepiej jek seria.
Wzmocnę skrzynię i zobaczę czy będą chcieli hamować.
Ciekawi mnie ile tak naprawdę ma mój Plus.
Moje oczekiwania to tak trochę ponad serię na obecnych gratach(520-550PS)
RS'y tak samo nie trzymaja mocy jak każde inne auta. Problem nie jest w aucie tylko w tym, że to co jest w Polsce to zajechany szmelc. Plus różni się tylko oprogramowaniem, maksymalną moc osiąga przy 6k a zwykły przy 5,7k. Max moment obrotowy mają identyczny, także padające bardziej skrzynie w plusie to mit. RS'y mają tylko jedną chorobę, poprzedni właściciel/właściciele. 650 nm osiągniesz bez problemu samym programem bez żadnych dodatkowych modyfikacji, o ile Twój silnik to nie padaka. Hamownia i diagnostyka przed prawdę Ci powie. Odnośnie hamowania, mój był hamowany kilkukrotnie i skrzyni nic nie jest od 8 lat.