mg motorsport wydechy siemianowice śl

Moderatorzy: buba, Mod-Team

bartek75

mg motorsport wydechy siemianowice śl

Post autor: bartek75 »

czy ktoś miał styczność z produktami/ podejściem/ cenami itp?
Awatar użytkownika
Papol

Post autor: Papol »

Akurat ostatnio interesowalem sie tematem.. mysle ze robia jak trzeba... zreszta same topowe auta tam maja na wydechy...
kurpiu

Post autor: kurpiu »

Robia porzadnie ale ceny tez maja porzadne:) Kumpel do golfa R placil 4.5tys od turbo.
FB; Gekon garage
Oficjalna dystrybucja podtlenku azotu.
Modyfikacje mechaniczne.
Hamownia 4x4
Awatar użytkownika
buba

Post autor: buba »

Dobrze i drogo ale podobno warto
aw69

Post autor: aw69 »

brałem od nich tłumiki kilkukrotnie. Do bmw 650 spoko. Do Passata R36 porażka.
Obrazek
Bieniek

Post autor: Bieniek »

BTW jakie polecacie puszki?
Dzwięk fajny, ale bez darcia japy.
Awatar użytkownika
LCQ

Post autor: LCQ »

Bartek co chcesz wiedzieć?, od 11 lat znam tą firmę, z góry napiszę szkoda że tak ceny poszły do góry :/
RSK

Post autor: RSK »

Dwukrotnie robiłem cat-back w MG motorsport i za każdym razem na hamowni przyrost 5-8%.
S4 B6 zrobili zajebistą robotę i naprawili co zepsuł poprzedni właściciel tanim tuningiem w stylu strumienic itd.
Dużo chętnych, w kolejce stoi się ok. 2 miesięcy.
Ostatnio otworzyli nowy zakład z większą ilością stanowisk.
Niestety drogo ...
Kto kogo pierwszy wykończy ... S-tronic mnie, czy ja S-tronic
bartek75

LCQ pisze:Bartek co chcesz wiedzieć?, od 11 lat znam tą firmę, z góry napiszę szkoda że tak ceny poszły do góry :/
LCQ chodzi o jakość wykonania. Na "nie" w tym momencie żadna reakcja na zapytanie ofertowe. Sami zarobieńcy :-/ jak to w pl. Jakie ceny chodzą jeśli tu wszyscy piszą że drogo?...
Masta_J
Kontakt:

Post autor: Masta_J »

5 kafli.
Masta_J

`S3 8P CS Stage4
RS6 BCY
`S6 AQJ
`S6 AAN
Awatar użytkownika
Jachyr

Post autor: Jachyr »

Wszyscy piszą ceny, ceny... Nie oszukujmy sie jezeli coś ma być zrobione dobrze a wiekszosc pisze ze tak jest to chyba ceny sa adekwatne to jakosci?! Patrzac na markowe produkty ceny sa podobne a o gornej polce nie wspomne bo trzeba liczyc razy 2..
Jeśli nie widziałeś jeszcze Boga... To dlatego, że nie jeździsz wystarczająco szybko...
Awatar użytkownika
Papol

Post autor: Papol »

U mnie bedzie caly 3 " i cena podobna jak w MG... z tym ze robi sie to na lata i tylko raz wiec... Bartek mi spawa DIGITUN ... jak cos pisz do niego ..
Awatar użytkownika
LCQ

Post autor: LCQ »

bartek75 pisze:
LCQ pisze:Bartek co chcesz wiedzieć?, od 11 lat znam tą firmę, z góry napiszę szkoda że tak ceny poszły do góry :/
LCQ chodzi o jakość wykonania. Na "nie" w tym momencie żadna reakcja na zapytanie ofertowe. Sami zarobieńcy :-/ jak to w pl. Jakie ceny chodzą jeśli tu wszyscy piszą że drogo?...
Jakość jest ok, starają się mieli kilka wtop ale kto nie? wiedza spora chodź było kilka przypadków spadków mocy, tutaj nie do końca było wszystko jasne. Michał ma wiedzę i zawsze zaszpanuje Ci tak że robi to wrażenie. Ceny np do S4 b5 to w 2011 za cały wydech ok 3400 teraz chyba 5000, 2009 ok 2700zł... sorry ale spawy i materiały takie jak były, zresztą znam głównego dostawcę materiałów od którego bierze, znam ceny ... oczywiście każdy chce zarabiać, ale są granice, to nie wydechy robione np przez AMG, czy innych tunerów, chodz ci mają też takie wtopy że głowa boli. Do GTRa robił chyba z tego co pamiętam, ale przed zakupem rozeznaj rynek są zajebiste wydechy znanych i mniej znanych a świetnych brandów. Pierwsze obsłuchaj na YouTube rożne marki by wiedzieć czego chcesz, jak nie znajdziesz czegoś ciekawego, pogadaj z Michłem czy będzie w stanie zrobić taki dźwiękowo wydech jaki chcesz. A wydechy do GTRa są takie że dźwiękiem jaja urywają🍒 :)

Yahyr, nie zawsze dwa razy większa przykład catback mg do mercedesa ok 3500, AMG nowy od Aso po zniżce 4800...
Awatar użytkownika
Szupryk

Post autor: Szupryk »

Ja ostatnio zakochałem się w dźwięku ArmyTrix - masz pilota i możesz regulować jak głośny ma być (aktywne klapy w wydechu).

Do GTR od kolegi słyszałem, że top to Akrapovic, ale cena zabija :-/
Audi Rs3 8P

Audi A4 Avant B6 1.8TQ
bartek75

LCQ dzięki za odpowiedź. Sound na YT zawsze w jakiś tam sposób przekłamuje, niektóre układy spod ich ręki brzmią soczyście a niektóre nie.... Ale powtórzę to nie wyznacznik produktu.
Co do cen to i tak porównując do brandów jak HKS czy Akropowic cca 30 tysi zł to i tak luzik. BTW są jacyś inni kolesie w PL TYLKO od wydechów? Zależy mi na tym żeby wiedzieli co mówią a co za tym idzie wiedzieli co robią 😀

[ Dodano: 2016-01-05, 01:03 ]
Papol pisze:U mnie bedzie caly 3 " i cena podobna jak w MG... z tym ze robi sie to na lata i tylko raz wiec... Bartek mi spawa DIGITUN ... jak cos pisz do niego ..
Niby pospawać kilka rur i kształtek 😀. Zobaczymy czy MG odpowie mi, ewentualnie zrobię jeszcze przymiarkę telefoniczną bo nie ukrywam że ich stuff wygląda dobrze. Ma być dźwięk, + na moc no i jakość bo auto bardziej do kościoła w niedzielę niż do upalanki. Nie wiem czy należy robić korektę po zmianie wydechu...

[ Dodano: 2016-01-05, 01:05 ]
Szupryk pisze:Ja ostatnio zakochałem się w dźwięku ArmyTrix - masz pilota i możesz regulować jak głośny ma być (aktywne klapy w wydechu).

Do GTR od kolegi słyszałem, że top to Akrapovic, ale cena zabija :-/
No właśnie... Pojebane ceny do japonii Szypryk :-/

[ Dodano: 2016-01-05, 01:05 ]
Jachyr pisze:Wszyscy piszą ceny, ceny... Nie oszukujmy sie jezeli coś ma być zrobione dobrze a wiekszosc pisze ze tak jest to chyba ceny sa adekwatne to jakosci?! Patrzac na markowe produkty ceny sa podobne a o gornej polce nie wspomne bo trzeba liczyc razy 2..
Jestem za!

[ Dodano: 2016-01-05, 01:07 ]
RSK pisze:Dwukrotnie robiłem cat-back w MG motorsport i za każdym razem na hamowni przyrost 5-8%.
S4 B6 zrobili zajebistą robotę i naprawili co zepsuł poprzedni właściciel tanim tuningiem w stylu strumienic itd.
Dużo chętnych, w kolejce stoi się ok. 2 miesięcy.
Ostatnio otworzyli nowy zakład z większą ilością stanowisk.
Niestety drogo ...
RSK thx za info

[ Dodano: 2016-01-05, 01:17 ]
aw69 pisze:brałem od nich tłumiki kilkukrotnie. Do bmw 650 spoko. Do Passata R36 porażka.
Na czym polegała ta porażka?
ODPOWIEDZ