Awaria silnika - kto Wie co to może być ?
- 
				automobilebb
Awaria silnika - kto Wie co to może być ?
Witam,
Mój samochód uległ awarii, i nie wiem czy zacząć rozbierać silnik, czy go wyrzucić do śmieci i kupić używany słupek...
Silnik nie stracił mocy, chodzi na wszystkie gary, stuki słychać raczej u góry w prawej głowicy... Posłuchajcie na filmiku...
https://youtu.be/oiBrJeZq_04
Czekam na jakieś podpowiedzi...
Z góry dziękuje i pozdrawiam

Mój samochód uległ awarii, i nie wiem czy zacząć rozbierać silnik, czy go wyrzucić do śmieci i kupić używany słupek...
Silnik nie stracił mocy, chodzi na wszystkie gary, stuki słychać raczej u góry w prawej głowicy... Posłuchajcie na filmiku...
https://youtu.be/oiBrJeZq_04
Czekam na jakieś podpowiedzi...
Z góry dziękuje i pozdrawiam
- 
				automobilebb
Tak to ja ją miałem wystawioną do sprzedania, ale zdecydowałem że zrobie ją sobie do zabawy... Dlatego teraz nie wiem co robić, czy remontować czy kupić słupek i spokój ;)Szupryk pisze:To ta co była/jest wystawiona na sprzedaż po strzale ?
Nie wygląda to dobrze - dźwięk jest co najmniej masakryczny
Otworzyć można i tak i zobaczyć dzieło zniszczenia.
[ Dodano: 2015-04-12, 16:52 ]
Samochód przed kolizją, stukał i właściciel sobie z tego nic nie robił, powiedział, że nie stracił na mocy, zapierdalał i tyle ;)kfasik pisze:Testowałeś go w takim stanie pod pełnym obciążeniem?automobilebb pisze:Silnik nie stracił mocy
Aż w tyłku ściska jak się to czyta, ale z tego wynika, że sajgonu w środku jeszcze nie ma.automobilebb pisze:Samochód przed kolizją, stukał i właściciel sobie z tego nic nie robił, powiedział, że nie stracił na mocy, zapierdalał i tyle ;)
Wg mnie opłaca się zajrzeć do środka, silnik powinien być do odratowania za względnie nieduże $
leviath pisze:brzmi jak mój stary 2.5 tdi gdy pasek rozrządu przeskoczył.
" na odległość " nikt Ci raczej nie podpowie. Tak jak mówi Szupryk , rozbierz , sprawdź i wszystko będzie jasne.
Mi to raczej Ursusa C330 przypomina

Rozbiórka i jak nie ma jeszcze sieczkarni to kapitalka wszystkiego, bo jak to półśrodkami zaczniecie łatać to będzie kolejna niekończąca się opowieść i nigdy nie będzie chodzić jak powinno...
- 
				automobilebb
Czyli krótko mówiąc, ten silnik zawioze na śmietnik, a kupie słupek, na allegro za 6000 zł można kupić, chyba, że ktoś z Was ma coś godnego polecenia ? Jakiegoś sprzedawcę silników albo może ktoś ma taki silnik ? Nie ukrywam, że nie chce mi się bawić w remonty, jak mówicie że to kapitalki itp itd etc...

- 
				automobilebb
- 
				automobilebb
automobilebb, zapytaj się Marcina, posiada kilka sztuk do RS6  

viewtopic.php?t=6641
Na pewno się dogadasz 

Polecam.

viewtopic.php?t=6641
Na pewno się dogadasz

Polecam.