S4 B5 K04 400KM INFORMACJE
-
Radzio0808
S4 B5 K04 400KM INFORMACJE
Witam znalazłem gdzieś na necie informacje o założeniu turbinek k04 do s4 i wtrysków 440
Czy jest to możliwe wyciągniecie ok 400 km na takim zestawie ?
Czy jest to możliwe wyciągniecie ok 400 km na takim zestawie ?
Nie znam się więc pytam :)
-
Radzio0808
-
quattroworld
Proszę Cie jak chcesz gaz to nie montuj turbin z rs4 auto w benzynie na trasie spali Ci 10l a instalacja gazowa do takiego samochodu to trochę nie na miejscu :) zreszta jak uwazasz na k04 spokojnie ok 400HP bedziesz miał tylko nie zapomnij o lepszym IC itd :)Radzio0808 pisze:Właśnie o to mi chodzi czy da to rade chodiz o zrobienie s4 do jazdy na codzień :)
[ Dodano: 2014-07-02, 07:08 ]
Dodam jeszcze że plan jest taki ze będzie podtlenek LPG :D
przeginacie z tym hejterstwem gazu..."do takiego auta nie na miejscu" ? do jakiego niby auta? do kilkunastoletniego strucla podobnego do 200 tysięcy innych takich samy w PL ? (może 2 % społeczeństwa zauważy różnice pomiędzy A4 a S4) i nikt więcej
Panowie ja wiem że dla niektórych taki samochód to szczyt marzeń motoryzacyjnych ale fakty są takie że to rzeczywiście dość dobry samochód jak na swoje lata i za "niewielką" kwotę można z tego zrobić dosyć szybkiego popierdalacza i tyle...kolega nie pyta o RS4 który może kiedyś (jak jakiś egzemplarz dotrwa) zostanie samochodem kultowym ale nie S4ka...
Co do gazu sam zamontowałem do subaraka i nie wiem czy wypada czy nie wypada (i mam to daleko w D) ale nie widzę kompletnie żadnej różnicy poza częstszym i dłuższym tankowaniem i faktem że mi zostaje jakieś 800 zł w kieszeni miesięcznie
Panowie ja wiem że dla niektórych taki samochód to szczyt marzeń motoryzacyjnych ale fakty są takie że to rzeczywiście dość dobry samochód jak na swoje lata i za "niewielką" kwotę można z tego zrobić dosyć szybkiego popierdalacza i tyle...kolega nie pyta o RS4 który może kiedyś (jak jakiś egzemplarz dotrwa) zostanie samochodem kultowym ale nie S4ka...
Co do gazu sam zamontowałem do subaraka i nie wiem czy wypada czy nie wypada (i mam to daleko w D) ale nie widzę kompletnie żadnej różnicy poza częstszym i dłuższym tankowaniem i faktem że mi zostaje jakieś 800 zł w kieszeni miesięcznie
sarkazm od hejterstwa dzieli bardzo cienka nić...ale dzieli :)
-
quattroworld
Broń Boże nie jestem przeciwnikiem gazu sam mam w drugiej b5 1.8t gaz i nie narzekam ale zostal zalozony tylko dlatego że samochód robił czeste trasy do holandii itd, masz racje ze pyta o s4 ale z tego co wyzej pyta chce miec 400hp czyli musi trochę pieniędzy w niego włożyć wiadomo ze sa ludzie co wsadzaja i do 500hp gaz i nie narzekają chcialem tylko wyrazić swój tok myslenia żeby kolega się zastanowił jeszcze nad tym:)bracus pisze:przeginacie z tym hejterstwem gazu..."do takiego auta nie na miejscu" ? do jakiego niby auta? do kilkunastoletniego strucla podobnego do 200 tysięcy innych takich samy w PL ? (może 2 % społeczeństwa zauważy różnice pomiędzy A4 a S4) i nikt więcej
Masz kiepski tok myślenia...quattroworld pisze:Broń Boże nie jestem przeciwnikiem gazu sam mam w drugiej b5 1.8t gaz i nie narzekam ale zostal zalozony tylko dlatego że samochód robił czeste trasy do holandii itd, masz racje ze pyta o s4 ale z tego co wyzej pyta chce miec 400hp czyli musi trochę pieniędzy w niego włożyć wiadomo ze sa ludzie co wsadzaja i do 500hp gaz i nie narzekają chcialem tylko wyrazić swój tok myslenia żeby kolega się zastanowił jeszcze nad tym:)bracus pisze:przeginacie z tym hejterstwem gazu..."do takiego auta nie na miejscu" ? do jakiego niby auta? do kilkunastoletniego strucla podobnego do 200 tysięcy innych takich samy w PL ? (może 2 % społeczeństwa zauważy różnice pomiędzy A4 a S4) i nikt więcej
nie ma znaczenia czy lpg jest na trasy czy do jeżdżenia do kościoła w niedziele.
to czy ma 265 czy 500 ps też nie ma znaczenia , jak strojący wystroi 265 ps to i 500PS.
te auta to stare 14 letnie trupy z pancernymi silnikami i nie ma co się zastanawiać nad lpg.
Części w tym kraju dostatek więc jak padnie silnik to po lpg zwróci się się w niecały rok.
Podstawa to sprawny silnik,dobór odpowiednich komponentów wraz z montażem instalacji i strojący kumaty. Jak któregoś z tych elementów zabraknie to i 1.8T z czasem nie przeżyje
Masz gazbracus pisze:przeginacie z tym hejterstwem gazu..."do takiego auta nie na miejscu" ? do jakiego niby auta? do kilkunastoletniego strucla podobnego do 200 tysięcy innych takich samy w PL ? (może 2 % społeczeństwa zauważy różnice pomiędzy A4 a S4) i nikt więcej
hehe...i znowu temat czy pasuje gaz w s4 czy nie...dajcie spokój,do fur nowych za 300tys.zł wkładają gaz i się tym własciciele nie przejmują,a wy w 15/13letnich autach macie problem?smieszne
chcesz to sobie zakładasz,nie chcesz to nie zakładasz...krótko i na temat...na pewno będzie taniej
i taka jest prawda.
-
quattroworld
ekonomicznej jeżdzie ? nikt nie myśli że jazda 300 czy 400 konną S4 będzie ekonomiczna bo to nie 1.4HDI palący 5 litrów
ale o tańszej jeździe oczywiście że myślę dlaczego mam wydawać 820 zł na każdy 1000 kilometrów jak mogę 410 zł
i proszę nie piszcie że wkładanie do S4 gazu jest niepoprawne politycznie to bo jest śmieszne
ujmę to tak, wg. mnie jeżeli montaż LPG w samochodzie podnosi jego wartość to jest zasadne
w 400 konnej S4 wiadomo że pałowanie będzie na PB a LPG do przemieszczania się z punktu A do B a jak kogoś to boli...to niech do swojej nie montuje
a z ciekawości ile taka instalacja by kosztowała żeby obsłużyć pedał w podłogę ? 5-6 tysięcy ?
ale o tańszej jeździe oczywiście że myślę dlaczego mam wydawać 820 zł na każdy 1000 kilometrów jak mogę 410 zł
i proszę nie piszcie że wkładanie do S4 gazu jest niepoprawne politycznie to bo jest śmieszne
ujmę to tak, wg. mnie jeżeli montaż LPG w samochodzie podnosi jego wartość to jest zasadne
w 400 konnej S4 wiadomo że pałowanie będzie na PB a LPG do przemieszczania się z punktu A do B a jak kogoś to boli...to niech do swojej nie montuje
Ostatnio zmieniony 2014-07-15, 23:37 przez bracus, łącznie zmieniany 2 razy.
sarkazm od hejterstwa dzieli bardzo cienka nić...ale dzieli :)