I teraz : mam skrzynie 6 od 3,0 V6. Przelozenie pasuje do dyfra. Ale skrzynia nie ma obiegu oleju przez chlodnice.
Czy ma to jakies wieksze znaczenie jak wsadza ta skrzynie dla niej samej ? Czym to grozi ewentualnie ? Auta raczej nie upalam. Jezdze spokojnie od czasu do czasu przycisne :)
Jedyne skrzynie dostepne do b6 mam z 2,5TDI z tym przelozeniem glownym i te maja obieg przez chlodnice ale jedynka i dwojka jest deko krotsza w nich a potem juz dluzsze sa biegi.
ja u siebei mam obieg oleju przez dodatkowa chłodnice zamontowana z przodu,
skrzyni nie mam podpietej pod chłodnice wody bo mam inna chłodnice robiona pod wymiar.
znajdz jakas chłodniczke oleju i zamontuj dodatkowo - koszt na allegro mały
Nie no wiem sid ze dorobienie osobnej to zaden problem :) Chodzi tylko o to czy skrzynia ktora nie miala wyjscia oleju ma je wogole ? Pewnie nie wiec trzeba by wlasnie skrzynie ktora ma wyjscie na ten obieg :)
Jak patrzyłem u znajomych w S2 RS2 skrzynie są z wyglądu identyczne jak w S4 tylko własnie nie maja wyjścia na chlodnice. Moce w tych autach podobne jak w S4 i jakoś jeżdżą bez chlodzenia :)
Ciekawe tylko czy ta 6 z 3,0 nie ma moze np wyjsc ale zaslepionych :) Chlodniczki mam jakeis oleju silnikowego z saaba turbo i kadetta GSI wiec cos bym wpasowal :) no nic poszukac chyba trzeba jeszcze :)