Jak wymieniałem rozrząd to nie doczytałem że należy też wymienić termostat. Gdzieś mi się obiło o uszy że trzeba zrzucać cały przód z rozrządem. Czy to jedyna opcja czy można bez rozrządu??
Problem mam taki że na blacie pokazuje mi 90st., na klimatroniku 90, a na Vagu 78. Podwójny czujnik temp wymieniony. Nie wiem co kłamie. Chyba że Vag pokazuje jeszcze inna temp. (kanały 1-3 jak się nie myle - temp. coolant).
Jak sie nie grzeje to nie ma chyba co wymieniac, poczekaj az temp na zewnatrz spadnie i jesli auto bedzie sie dluuuugo rozgrzewac wtedy trzeba termostat wymienic.
U mnie vag pokazuje ~93
I tak coś mi przy rozrządzie cieknie olej więc zrobi się wszystko od razu. Rozrząd dopiero za 30tys będę zmieniał. Szkoda że wcześniej nie doczytałem że się go wymienia przy rozrządzie, a mechanik tumok też nie powiedział.
ja czujników żadnych nie zmieniłem....w zeszłym roku temp. na vagu miałem 95 - 99 stopni...niezależnie czy to lato czy zima. Owszem latem bywały sytuacje ze w korkach mialem i 100 - 105 stopni.....Teraz dobralem jakis termostat z bmw 80 stopniowy.....Poprostu wole mieć deko niższą temp. w układzie chłodzenia
[ Dodano: 2011-04-17, 00:40 ]
bede u kumpla w sklepie to wam powiem dokladnie co to za termostat jaki numer.
Ja tez mam wlozony taki termostat i temperatura trzyma sie w okolicach 80. Na zwyklym upalanie w miescie latem konczylo sie 99-102 i to mnie mocno wkurzalo.
Numery mam spisane ale nie znalazlem nigdzie w ofercie drugiego ;/ Maciek z PM mi go sprzedal rok temu.