turbo sprężarki

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Arti1109

turbo sprężarki

Post autor: Arti1109 »

Witam. Potrzebuje pomocy, gdzie najlepiej robią regeneracje turbin do S4 polećcie kogoś dobrego i znacie jakiegoś dobrego mechanika w Krakowie który podjął by się wymiany?
Artur
sportmile

Post autor: sportmile »

w krakowie niestety nie znam do wyjecia polecam ci siebie badz aw69 tylko ze kawalek do obu z nas masz . Jest jeszcze rs service w rzeszowie tam bracus robil. Regeneracji tylko i wylacznie polecam ream poland lublin.
Najgorszy Tuning w Mieście
www.sportmile.pl
http://www.facebook.com/sportmile
tel. 792 22 44 84
Norbi

Post autor: Norbi »

http://www.turbo-tec.eu/pl/ też zajebiście dają radę.
Awatar użytkownika
killerwik

Post autor: killerwik »

ciekawi mnie jedno dlaczego od nas z Lublina malo kto wozi do Ream turbawki do regeneracji a maja na miejscu przeciez ????
sportmile

Post autor: sportmile »

nie umiem ci odpowiedziec przyjacielu dlaczego tak jest. Przerabialem 5 firm lacznie z przedstawicielem kkk na PL . W ream zawsze dostaje na papierze co jest zrobione z przykladowymi przyczynami uszkodzenia oraz gwarancje na pismie. Nikolas jak byl na k04 mial od nich sprezarki oraz gelon co lupie juz nie wiem ile tys km k03 na mocnym sofcie + pojezdzawki zimowe typu ulez itp
Najgorszy Tuning w Mieście
www.sportmile.pl
http://www.facebook.com/sportmile
tel. 792 22 44 84
Arti1109

Post autor: Arti1109 »

właśnie z tym gdzie oddac turbiny zawsze jest problem . 4 miesiace temu tez mi poszła jedna turbina kupiłem używki oddałem do mechanika by mi je wymienił ale nie byłem zadowolony z wymiany po wymianie były nieszczelnosci zrobiłem z tym i znowu mi poszły od nowa tak wszyscy stawiaja na to ze to turbiny, auto jezdzi tylko nie ma wogóle mocy wszystkie czujniki wymieniłem i nic nie dało zero błedów na komp.
Artur
Awatar użytkownika
LCQ

Post autor: LCQ »

jakbyś kolego pomyślał i się spioł to wskocz na A4, później zjazd na BB, i wyląduj w Czechowicach

http://digitun.pl/

Krzysiek bez problemu ogarnie Twoje zmartwienia(jakbyś jechał tam pozdróf go od LCQ :mrgreen:), a u mnie na wiosce możesz w Turbotecu ogarnąć Tsprężarki (z Wieliczki masz 55-60 km), z ogólnych opinii są zwykle pozytywne, chodź wiele negatywów słyszałem, na pewno są drodzy.....

co do samej wymiany turbin każdy ogarnięty mechanik to zrobi.......bez przesady cenzura ten silnik to nie kosmos jeśli gadamy o serii.....

przypomina mi się Jaguar, większość mechaników, panie cenzura ale silnik, ale technika ja pierd......... wynika to tylko z tępoty, bo to proste silniki, ale mechaników w Polsce mamy do dupy, oprócz paru.........speców.........którzy kroją zwyklę :lol:
Awatar użytkownika
SID
Tytuł użytkownika: 4 x Turbo

Post autor: SID »

jesi turbo miało uszkodzone łopatki wirnika lub wałek to odpuść sobie regeneracje i szukaj innych,
turbiny jest sens regenerować jak puszczają już olej i mają luzy,
A jak się uprzesz regenerując turbo po uszkodzeniu wirnika/wałka zażądaj pisemnej gwarancji !

U mnie w okolicy po rozpadzie WSK Mielec powstało sporo solidnych firm do regeneracji turbo.
Nawet ja odwiedziłem taka firme niedawno
K04/RS6 vs coś wielkiego z ciężarówki :-)
Obrazek
Obrazek
gelon
Tytuł użytkownika: quattro driver:)
Post autor: gelon »

sportmile pisze:nie umiem ci odpowiedziec przyjacielu dlaczego tak jest. Przerabialem 5 firm lacznie z przedstawicielem kkk na PL . W ream zawsze dostaje na papierze co jest zrobione z przykladowymi przyczynami uszkodzenia oraz gwarancje na pismie. Nikolas jak byl na k04 mial od nich sprezarki oraz gelon co lupie juz nie wiem ile tys km k03 na mocnym sofcie + pojezdzawki zimowe typu ulez itp
Dokładnie tak jak pisze Adaś 8-) Skrzynia padła a turbo dalej trzyma,już 2 lata minie w zimie po regeneracji czyli +/- 60 tys km w nie łatwych warunkach :-) Jak najbardziej po raz kolejny moge polecić ream poland.
ODPOWIEDZ