witam. moje s4 pilnie potrzebuje pomocy, mianowicie podczas jazdy zapaliła sie kotrolka EPC i auto zgasło następnie odpaliło i świecił sie ABS i trakcja. ponownie zgasło i nie chce odpalić. brak połącZenia z vagiem, przed tym incydentem pojawił sie błąd 18010
szukaj przyczyny :
- z napięciem, czyli akumulator, alternator, przewody połączeniowe, przewód masowy akku i silnika do podłużnicy lub najzwyczajniej braku połączenia zw kablach ze wzgl na wiek.
- może immo
- może przepływka, takie objawy miałem dokłądnie u siebie jak padła
Powiedz mi czy rozrusznik kręci normalnie, ale nie chce zaskoczyć czy kompletnie milczy?
u mnie był taki problem że z kompem raz mogłem się połączyć raz nie raz odpalał raz nie... Miałem program ABT włożony i tam była kostka na podstawce która z biegiem czasu najzwyczajniej w świecie nie łączyła dając taki efekt. Auto raz mi zgasło na zakręcie przy 100km/h gasło w mieście nie mogłem odpalić itp. Fanaberie straszne. Zmieniłem kompa i problem znikł. Identyczną sytuacje miał BKMN w swojej S4. Może warto podmienić i sprawdzić czy zaskoczy zwłaszcza, że nie mogłeś się z vagiem połączyć. Może się uda
wiadomość z ostatniej chwili.... temat ogarnięty(jak narazie) przyczyną okazały sie zimne luty w sterowniku silnika. 3 piny były zerwane, prawdopodobnie przez to ze kiedyś była zmiana programu i ktoś słabo to zlutował. kontrolka EPC to coś w związku z silnikiem u mnie sie okazało ze brak zasilania w sterowniku