Błędy w ecu i abs - nie przyspiesza

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Awatar użytkownika
skalarx

Błędy w ecu i abs - nie przyspiesza

Post autor: skalarx »

dzisiaj zapaliły się dwie kontrolki abs i kontrola trakcji. Fura nie przyspiesza - tak jak by nie było turbin. Pjawiły się dwa błędy:

ecu:
18047 - Accelerator Position Sensor 1/2 (G79/G185): Implausible Signal
P1639 - 35-10 - - - Intermittent

abs:
18264 - Throttle Potentiometer (G69): Error Message from ECU
P1856 - 35-10 - - - Intermittent

pedał gazy do wymiany? czy coś innego.

dodam, że przyjechałem pod dom, postał chwilę i znowu zwija asfalt.
asi

Post autor: asi »

tez raz mialem ten problem. Podobno pojawia jsie on przewaznie jak jest woda, wilgoc. U mnie wlasnie tez tak bylo. Pod skrzynka komputera silnika masz kilka wtyczek. Biala odpowiada za pedal gazu. Podobno jak ma sie zawalone kanaly wodne, to czasem woda potrafi stac w grodzi i leciec wlasnie tamtedy do wnetrza i na te kostki, ktore sniedzieja. Posprawdzaj najpierw je. U mnie generalnie bylo sucho, styki wygladaly idealni, zero sniedzi, a problem sie pojawil tylko jeden razi i od kilku miesiecy nie bylo powtorki
Awatar użytkownika
skalarx

Post autor: skalarx »

asi pisze:tez raz mialem ten problem. Podobno pojawia jsie on przewaznie jak jest woda, wilgoc. U mnie wlasnie tez tak bylo. Pod skrzynka komputera silnika masz kilka wtyczek. Biala odpowiada za pedal gazu. Podobno jak ma sie zawalone kanaly wodne, to czasem woda potrafi stac w grodzi i leciec wlasnie tamtedy do wnetrza i na te kostki, ktore sniedzieja. Posprawdzaj najpierw je. U mnie generalnie bylo sucho, styki wygladaly idealni, zero sniedzi, a problem sie pojawil tylko jeden razi i od kilku miesiecy nie bylo powtorki
wilgoć jest jak jasna cholera w samochodzie. Też ją podejrzewałem.
asi

Post autor: asi »

to sprawdz pod sterownikiem silnika. kostki polaczeniowe. tam jest kostka pedalu gazu, ta biala, byc moze zasniedziala
ODPOWIEDZ