Jezeli Rs4 to tylko seria?

Moderatorzy: buba, Mod-Team

ajax
Jezeli Rs4 to tylko seria?

Post autor: ajax »

Witam,
jak wiecie jestem bez Audi. Caly czas mysle czym bede dalej jezdzil, ale ze ubezpieczalnia sie nie spieszy to mam sporo czasu do namyslu o.O

Od pewnego czasu obserwuje Rs-y B5 na mobile.de. Czesc z nich jest wciaz seryjna, ale zdarzaja sie tez lekko dlubniete. Co o tym sadzicie? czy tylko seria wchodzi w gre, chociazy, zeby zastosowac sprawdzone mody i odpowiedni serwis?
Np ta sztuka ( oprocz tego, ze siedzenie kierowcy jest dziwnie pomarszczone o.O )
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... =133834743

Dziekuje za kazda opinie

Dobranoc

#edit
Albo taki wynalazek, z wiekszym przebiegiem. Chyba na 460 km nie wystarczy sam program i samochod ma juz modyfikacje mechaniczne?
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... =132653295
Awatar użytkownika
SID
Tytuł użytkownika: 4 x Turbo

Post autor: SID »

skóra na tym siedzeniu za wiele nie powie, trzeba oglądnąć na żywca,

Sportec ładna szt. i te felgi 19" coś pisze o turbo RS6 wiec moc 460ps czemu nie.

Ajax ja mogę wrócić na kołach jak kupisz jakąś z Francji :-P
Obrazek
Cantona

Post autor: Cantona »

Ładna sztuka ta ze sporteca, wszystkie znaki wskazują że to oryginalny sportec. Wpisz sportec w google i zobacz sobie pakiety dla rs4 tam jest właśnie pakiet rs460 i przeczytaj sobie co ma włożone. te wszystkie co mają 420-430 to są bardziej zbliżone do serii, są po programach. Po za tym żaden rs nie trzyma serii i każdy Ci to powie, wszystkie mają po jakies 350-360 km, dlatego większość robi program w rsach na początek:) powodzenia...
Jigsaw
Kontakt:

Post autor: Jigsaw »

Zawsze mnie zastanawia czemu niemcy na tym mobile.de nie wyklejają jakiegoś dowodu na tą moc, wykresu itp....

Poza tym nie ma co wierzyć w te firmy MTM, Sportec...MTM seryjnego RSa samym softem robi na 420KM na seryjnych katach i tych małych cooler'kach....bzdura

Jednyne auto w które wierze po MTM to nowe RS6 z V10 biturbo ma faktycznie 730KM i na polskiej hamowni też tyle wyszło i auto naprawde zapierdala...na własnej dupie miałem okazje sprawdzić

Ja bym brał czarnego 8-)
...Każda godzina nocy to godzina szczytu...
Cantona

To w końcu wierzysz czy nie wierzysz bo mam wrażenie że sam sobie zaprzeczasz. Wierzysz w przypadek z którym miałes do czynienia a nie wierzysz w całą reszte z którą nie nie miałeś szansy sie spotkać:)

http://www.sportec.ch/page5543.html
Ostatnio zmieniony 2010-07-27, 11:52 przez Cantona, łącznie zmieniany 1 raz.
Jigsaw
Kontakt:

Akurat z RS4 B5 po sofcie w MTM gdzie po samym sofcie ma mieć niby 420KM miałem doczynienia i to auto nie jeździło jak 420KM... :-) i chodziło mi o to że jedyne auto które miało moc obiecywaną przez MTM było nowe RS6 a pozostałe którymi jeździłem to miały owiele mniej :-)
ajax
Post autor: ajax »

Dzieki za link.
Ktos slyszal jak sie te turbiny sprawuja? Czyli jednym slowem, modzony RS4 tez moze byc, tylko trzeba sprawdzic wczesniej kto i jak go modzil...

Michal, mi tak bardzo nie chodzi o to, czy mtm daje to co pisze bo pozniej sam bede robil samochod dalej. Bardziej mi zalezy na opini, czy jest mozliwosc uszkodzenia przez poprzedniego uzytkownik lub wiekszego zuzycia, bo jednostka jest bardziej wysilona. Jezeli ktos dba, to chyba nawet 500 KM zrobi ladny przebieg? Dobrze mysle?
Jigsaw
Kontakt:

Proste że jeżeli ktoś dbał to będzie ok...możesz kupić serie którą będzie bardziej zajechana niż RS 500KM na to nie ma reguły, trzeba dobrze obejrzeć i tyle ;-)
Awatar użytkownika
Nikolas

Post autor: Nikolas »

Jeżeli ja bym szukał RSa to tylko w serii i z jak najmniejszym przebiegiem. Ale oczywiście wszystko zależy od sztuki. Wystarczy zobaczyć jak wygląda np RS Cantona z megaprzebiegiem...
Jechać i oglądać na miejscu aż się trafi unikat :)
Jigsaw
Kontakt:

Dokładnie RS Cantony jest najładniejszy jaki widziałem, jak ktoś dba o auto to widać od razu :-)
deSigner
Post autor: deSigner »

Cantona pisze: Po za tym żaden rs nie trzyma serii i każdy Ci to powie, wszystkie mają po jakies 350-360 km, dlatego większość robi program w rsach na początek:) powodzenia...
I tu się mylisz, mój po 10 latach pokazał 379 KM :-P

http://www.sportaudi.pl/forum/viewtopic.php?t=222
The Rice Power
Cantona

To masz farta. Jak można spytać to gdzie mierzyłeś?
deSigner
Post autor: deSigner »

Cantona pisze:To masz farta. Jak można spytać to gdzie mierzyłeś?
Nie ja tylko gość od którego kupiłem. www.racerent.pl
The Rice Power
aw69

Post autor: aw69 »

Designer ten wykres z inercji mozna sobie między ksiązki wsadzic....daje łape uciąć ze stawiasz go na obciążeniówke na dośc sensownym wybiegu i na górze lawinowo tnie ci zapłony przez te dziadowskie coolery i masz 350 - 360 KM
Obrazek
Cantona

może mojego chcesz kupić?
ODPOWIEDZ