Żarówka CHECK ENGINE w zegarach

Moderatorzy: buba, Mod-Team

edi_nt

Żarówka CHECK ENGINE w zegarach

Post autor: edi_nt »

Koledzy, nie świeci mi check engine jak włączam zapłon, albo jak wyskaczy jakiś błąd. Wie ktoś może jaką żaróweczkę trzeba tam wsadzić, żeby to naprawić?? Zegary poliftowe z zegarkiem analogowym.
Awatar użytkownika
buba

Post autor: buba »

hahahahahhahahahahahahhahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahaahhahahahahahah

no cenzura tego jeszcze nie było

[ Dodano: 2012-11-27, 21:40 ]
przepraszam ale nie mogłem się powstrzymać
edi_nt

ale co w tym śmiesznego. Chciałbym wiedzieć w co mam się zaopatrzyć zanim rozbiore. Po prostu handlarz od którego kupowałem zrobił żeby nie świecił się check bo była nieszczelność i wywalało błąd...
Barton66

Re: Żarówka CHECK ENGINE w zegarach

Post autor: Barton66 »

edi_nt pisze:Koledzy, nie świeci mi check engine jak włączam zapłon, albo jak wyskaczy jakiś błąd. Wie ktoś może jaką żaróweczkę trzeba tam wsadzić, żeby to naprawić?? Zegary poliftowe z zegarkiem analogowym.
bo to chyba tak nie działa, żarówkę wymieniasz i nie ma check silnik :-P tu raczej trzeba coś pogrzebać :mrgreen: Buba to dosłownie powiedział...
Awatar użytkownika
wujek 2pac

Post autor: wujek 2pac »

edi_nt pisze:Po prostu handlarz od którego kupowałem zrobił żeby nie świecił się check bo była nieszczelność i wywalało błąd...
Czy to jest zart :?: :shock:
Lancia Fulvia Coupe
Renault 5
Fiat 126p
FSO Polonez
Audi Cabriolet
Audi S4
Audi RS4 B5 & B7
edi_nt

dlatego pytam bo nie mam pojęcia dlaczego nie świeci. Po to chyba jest forum żeby ktoś kto wie więcej podzielił się z tym co wie mniej. Jeśli napisałem coś nie tak to mnie oświećcie. Ciekawe skąd Wy się dowiedzieliście jak to działa?? Wyssaliście z mlekiem matki?? Moja niestety nie interesuje się motoryzacją więc nie wiem o co chodzi.
aw69

Post autor: aw69 »

z opisu wnioskuje ze masz 99 rok S4 i licznik z analogowym zegarkiem ? Jeśli tak to nie zaświeci ci się check jak masz nieszczelność. Generalnie to nawet jak przekręcasz zapłon to też chyba nie powinien się świecić check, tylko EPC.
Awatar użytkownika
covall

Post autor: covall »

aw69 pisze:Generalnie to nawet jak przekręcasz zapłon to też chyba nie powinien się świecić check
dokładnie, ale koledze edi_nt sprzedawca wyjął żarówkę, żeby chłopak nie miał zmartwień i nie było reklamacji :mrgreen:
edi_nt

z opisu wnioskuje ze masz 99 rok S4 i licznik z analogowym zegarkiem ? Jeśli tak to nie zaświeci ci się check jak masz nieszczelność. Generalnie to nawet jak przekręcasz zapłon to też chyba nie powinien się świecić check, tylko EPC.
ok, dzięki AW. Po prostu jak kupowałem to wyskakiwało kilka błędów i check się nie świecił. Do tej pory wszystki auta jakie miałem po włączeniu zapłonu zaświecał się check i gasł. W S4 się nie zaświeca, stąd mój wniosek, że jest coś nie tak.
covall pisze:aw69 napisał/a:
Generalnie to nawet jak przekręcasz zapłon to też chyba nie powinien się świecić check

dokładnie, ale koledze edi_nt sprzedawca wyjął żarówkę, żeby chłopak nie miał zmartwień i nie było reklamacji
covall, wujek 2pac i buba, bo widze że macie wiedze na ten temat. Może byście się nie naśmiewali tylko pomogli i powiedzieli kiedy mi się check może zaświecić. Przez trzy lata miałem różne błędy na kompie i nigdy mi się nie zaświecił. Silnik musi całkiem stanąć żeby się zaświecił, czy po prostu w tym modelu nie ma takiego czegoś jak check engine??
Awatar użytkownika
buba

Post autor: buba »

http://www.youtube.com/watch?v=bjSWtS1uIqs

[ Dodano: 2012-11-28, 11:56 ]
Jak sprawdzić czy działa ci kontrolka? Odłącz lambdy lub EGT. Powinien wpaść w tryb awaryjny i będziesz widział czy świeci czy nie. Tylko delikatnie żebyś nie uwalił czegoś bo to delikatne gówno. Zresztą podłącz kompa i zobaczysz jakie masz błędy bo może nie masz żadnego. Od nieszczelności nie wywala check engine. Dopiero jak przeładuje to wpada w tryb awaryjny
edi_nt

buba pisze:http://www.youtube.com/watch?v=bjSWtS1uIqs

[ Dodano: 2012-11-28, 11:56 ]
Jak sprawdzić czy działa ci kontrolka? Odłącz lambdy lub EGT. Powinien wpaść w tryb awaryjny i będziesz widział czy świeci czy nie. Tylko delikatnie żebyś nie uwalił czegoś bo to delikatne gówno. Zresztą podłącz kompa i zobaczysz jakie masz błędy bo może nie masz żadnego. Od nieszczelności nie wywala check engine. Dopiero jak przeładuje to wpada w tryb awaryjny
czyli powinien zaświecić nie raz check, bo wpadał mi w tryb awaryjny nie raz. Miałem np padnięty czujnik EGT i wywalało jego błąd.
Barton66

Post autor: Barton66 »

mi wpadał w tryb awaryjny i nic się nie świeciło...
sebastian855

Post autor: sebastian855 »

to jest często stosowane przez handlarzy,
wyłączają kontrolkę żeby nie raziło kupującego po gałach jak auto testuje.

I nie wiem co w tym takiego śmiesznego że kolega się o to zapytał.

Podobno da się to VCDSem wyłączyć i włączyć, ale jak to nie wiem.
edi_nt

na VAG-u jak robie test zegarów to też chyba powinna zaświecić??
aw69

Post autor: aw69 »

w przedliftowej szafie chyba wogole nie zaświeca się check, w swojej przez tyle lat mialem rózne setupy cuda i testy i nigdy check'u nie miałem na szafie.
Obrazek
ODPOWIEDZ