Żarówka CHECK ENGINE w zegarach
Żarówka CHECK ENGINE w zegarach
Koledzy, nie świeci mi check engine jak włączam zapłon, albo jak wyskaczy jakiś błąd. Wie ktoś może jaką żaróweczkę trzeba tam wsadzić, żeby to naprawić?? Zegary poliftowe z zegarkiem analogowym.

Re: Żarówka CHECK ENGINE w zegarach
bo to chyba tak nie działa, żarówkę wymieniasz i nie ma check silnikedi_nt pisze:Koledzy, nie świeci mi check engine jak włączam zapłon, albo jak wyskaczy jakiś błąd. Wie ktoś może jaką żaróweczkę trzeba tam wsadzić, żeby to naprawić?? Zegary poliftowe z zegarkiem analogowym.
 tu raczej trzeba coś pogrzebać
  tu raczej trzeba coś pogrzebać  Buba to dosłownie powiedział...
 Buba to dosłownie powiedział...- wujek 2pac
dlatego pytam bo nie mam pojęcia dlaczego nie świeci. Po to chyba jest forum żeby ktoś kto wie więcej podzielił się z tym co wie mniej. Jeśli napisałem coś nie tak to mnie oświećcie. Ciekawe skąd Wy się dowiedzieliście jak to działa?? Wyssaliście z mlekiem matki?? Moja niestety nie interesuje się motoryzacją więc nie wiem o co chodzi.

ok, dzięki AW. Po prostu jak kupowałem to wyskakiwało kilka błędów i check się nie świecił. Do tej pory wszystki auta jakie miałem po włączeniu zapłonu zaświecał się check i gasł. W S4 się nie zaświeca, stąd mój wniosek, że jest coś nie tak.z opisu wnioskuje ze masz 99 rok S4 i licznik z analogowym zegarkiem ? Jeśli tak to nie zaświeci ci się check jak masz nieszczelność. Generalnie to nawet jak przekręcasz zapłon to też chyba nie powinien się świecić check, tylko EPC.
covall, wujek 2pac i buba, bo widze że macie wiedze na ten temat. Może byście się nie naśmiewali tylko pomogli i powiedzieli kiedy mi się check może zaświecić. Przez trzy lata miałem różne błędy na kompie i nigdy mi się nie zaświecił. Silnik musi całkiem stanąć żeby się zaświecił, czy po prostu w tym modelu nie ma takiego czegoś jak check engine??covall pisze:aw69 napisał/a:
Generalnie to nawet jak przekręcasz zapłon to też chyba nie powinien się świecić check
dokładnie, ale koledze edi_nt sprzedawca wyjął żarówkę, żeby chłopak nie miał zmartwień i nie było reklamacji
http://www.youtube.com/watch?v=bjSWtS1uIqs 
[ Dodano: 2012-11-28, 11:56 ]
Jak sprawdzić czy działa ci kontrolka? Odłącz lambdy lub EGT. Powinien wpaść w tryb awaryjny i będziesz widział czy świeci czy nie. Tylko delikatnie żebyś nie uwalił czegoś bo to delikatne gówno. Zresztą podłącz kompa i zobaczysz jakie masz błędy bo może nie masz żadnego. Od nieszczelności nie wywala check engine. Dopiero jak przeładuje to wpada w tryb awaryjny

Jak sprawdzić czy działa ci kontrolka? Odłącz lambdy lub EGT. Powinien wpaść w tryb awaryjny i będziesz widział czy świeci czy nie. Tylko delikatnie żebyś nie uwalił czegoś bo to delikatne gówno. Zresztą podłącz kompa i zobaczysz jakie masz błędy bo może nie masz żadnego. Od nieszczelności nie wywala check engine. Dopiero jak przeładuje to wpada w tryb awaryjny
czyli powinien zaświecić nie raz check, bo wpadał mi w tryb awaryjny nie raz. Miałem np padnięty czujnik EGT i wywalało jego błąd.buba pisze:http://www.youtube.com/watch?v=bjSWtS1uIqs
- 
				sebastian855