Jezdze i mysle....

Moderatorzy: buba, Mod-Team

ajax
Jezdze i mysle....

Post autor: ajax »

Dzisiaj sporo dnia spedzilem na jezdzeniu... Honda CRV 2.0 140 km. Zbiera sie jak rakieta, taka, co nigdy nie oderwie sie od ziemi ;P Ale dosc narzekania, bo jezdze i nie placze, ze nie mam mocy, ze nie gra, ze wogole jest kicha.

Bardziej skupiam sie nad tym co bedzie - co dalej zrobic. I wpadl mi pomysl do glowy.... S4 Sedan + body z Rs4 ( czyli tak jak bylo ) + silnik 4.2 BiT z RS6. Ma ktos linkin do podobnych projektow? Wiem, jestem leniwy, ale po co dwa razy szukac tego samego?

Wszelkie opinie mile widziane, zachecam do dyskusji :D
Awatar użytkownika
Nikolas

Post autor: Nikolas »

Pomysł - super! Uwielbiam ciekawe projekty i jeżeli się zdecydujesz to będę kurczowo trzymał kciuki!!!

Wg. mnie najlepszy projekt jaki widziałem

http://www.iamaudi.com/audi-b5-rs4-an-i ... e-project/
Awatar użytkownika
Flyer
Moderator

Post autor: Flyer »

ajax, jak to zrobisz, to bedziesz moim bogiem :-)

Nie mniej jednak potrzeba wiadra zlotowek na taki projekt. Niedawno na SR byl do sprzedania silnik RS6 za 13000PLN - chyba nawet od tego samego goscia, od ktorego kupilem swoje S4. Moge dac Ci do niego kontakt... spokojnie znajdzie Ci nowe S4 w Szwajcarii + silnik do swapa.

Nie jest to mimo wszystko za mala komora do takiego potwora?
Bedzie sie mocno grzal...

Nikolas, piekna sucz :shock: :-P
BKMM

Post autor: BKMM »

Pytanie jak to się będzie prowadzić bo V8 deczko ciezsze od v6.

Ale za to V8 ma piękne brzmienie!!! Przed S4 miałem dwa auta z V8... Jak jest dobry wydech to nie potrzeba radia w aucie :)
Awatar użytkownika
nosb

Post autor: nosb »

Ja gazowalem A3 starsze 1,8T z softem czyli jakies 180-190 ps i powiem ci ze tez fajnie smigalo :) Jednak S4 to ciezkie krowy + Quattro i moc mimo ze jest to gdzies nie jedzie tak ;)

A projekt jak widac wykonalny :) Ale roboty ogrom jak patrze :)
Obrazek
ODPOWIEDZ