Jaki przyrost po wycięciu Prekatów

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Bucik

Jaki przyrost po wycięciu Prekatów

Post autor: Bucik »

Jak w temacie. Czy gdy wytnę prekaty wraz z katami głównymi odczuję różnicę?
Awatar użytkownika
buba

Post autor: buba »

tak
Awatar użytkownika
arti@R1

Post autor: arti@R1 »

+ cały wydech w 2,5calach, u mnie 15PS po programi i auto lepiej reaguje na gaz
Bucik

całości nie wrzucę na 2,5 cala bo dzień w dzień robię po 50km więc uszy by mi odpadły, a poza tym wszyscy by się domyślali co jest pod maską a tak każdy nowo zapoznany znajomy z uśmiechem na twarzy pyta się czy to 2,5 TDI :D
Barton66

Post autor: Barton66 »

Bucik pisze:całości nie wrzucę na 2,5 cala bo dzień w dzień robię po 50km więc uszy by mi odpadły, a poza tym wszyscy by się domyślali co jest pod maską a tak każdy nowo zapoznany znajomy z uśmiechem na twarzy pyta się czy to 2,5 TDI :D
mój coś zamulał okazało się że katy były zapchane. Wydech seria, katy wywaliłem, a w miejsce tego wspawana rur… Teraz jest żwawszy trochę i lepiej się wkręca. Prekaty zostawiłem.

ja tam wkręcam wszystkim że 1.9 tdi. :mrgreen:
Awatar użytkownika
covall

Post autor: covall »

Bucik pisze:całości nie wrzucę na 2,5 cala bo dzień w dzień robię po 50km więc uszy by mi odpadły
wydech przelotowy na 2 - tłumikach jest przyjemny dla ucha, nie drażni w trasie - to jest moje odczucie.
Bucik

dziś byłem u mechanika (znajomego powiedzmy). Powiedział ze prekatów mi nie usunie bo niby nie da rady i ze tam są sondy podłączone i po prostu nie da rady. Jeśli wiecie jak to zrobić proszę o dokładna instrukcje. Pokaże mu najwyżej post i wszystko w temacie :).

Liczę na instrukcję :)
Awatar użytkownika
covall

Bucik pisze:Powiedział ze prekatów mi nie usunie bo niby nie da rady i ze tam są sondy podłączone i po prostu nie da rady.
do łatwiejszego dostępu prekatów trzeba zdemontować dp
na wyjętych sondach niech rozetnie pre katy i katy.. i wyrzuci środek.. a sondy włoży z powrotem.. ( nie powinno być problemów, jeśli wywali błędy na kompie to trzeba oszukać sondy)

ps. po takim zabiegu raczej nie poczujesz różnicy w mocy.. :roll: ...., a jeśli poczujesz to się ciesz ;-),...
...nie wiem co to za mechanik.. ale jak mówi, że nie da rady tak zrobić to proponowałbym zmienić mechanika bo narobisz sobie tylko problemów skoro taka operacja przerasta jego możliwości oraz wiedzę :mrgreen:
Awatar użytkownika
buba

jak on nie wie jak to zeobic to zmien mechanika.

[ Dodano: 2012-11-09, 23:03 ]
Rozcinac nie trzeba. ja wyprulem lomem i mlotkiem. zreszta w becie sa instrukcje jak to zrobic
Awatar użytkownika
covall

buba pisze:Rozcinac nie trzeba.
...ale obudowę katalizatora i tak musisz wyciąć jak się do niego dostaniesz? będziesz walił młotem i liczył na to że się pokruszy i wypadnie w kawałkach? :lol:
aw69

Post autor: aw69 »

nic nie rozcinać ! Dużeee wiertło, wiertarka młot przecinak i jazda....oczywiście sondy przed tym zabiegiem trzeba wykręcić....no i rzecz jasna wyjąć Downpipe cały. Troszke pracy i calutki prekat wypada i zostaje ładna szeroka pusta pucha
Awatar użytkownika
buba

covall pisze:
buba pisze:Rozcinac nie trzeba.
...ale obudowę katalizatora i tak musisz wyciąć jak się do niego dostaniesz? będziesz walił młotem i liczył na to że się pokruszy i wypadnie w kawałkach? :lol:
a po co chcesz się dostawać do katalizatora do środka? przeciez go wycinasz w całości i stawiasz rure. chciałeś obudowe zostawić?? przecież to by chodziło gorzej niż poldek
Awatar użytkownika
nosb

Post autor: nosb »

Robi sie tak jak pisze AW. mowa o precatach. Sa metalowe i troche upierdliwe to wytluc ale da sie :) Katy głowne sie wywala cale i wstawia rure.
Obrazek
ODPOWIEDZ