ostatnio wybrałem się na hamownię żeby zobaczyć ile mi KM i NM zostało z serii. Wyniki wydaje mi się że są zadowalające ale wykres jest bardzo nierówny (czuję też lekkie szarpanie podczas jazdy).
Może nakierujecie mnie od czego zacząć wymiany aby go trochę poprawić? Nie wiem czy sam wykres coś wogóle mówi więc jeśli macie jakieś pytania ....
Majkel pisze:To wykres bez wygładzania, dlatego tak wygląda. Vtech tak ma.
Chcesz przez to powiedzieć że to normalne? Ja hamowałem auto na dyno-day i tylko mój jest aż tak pofalowany. W sumie to tylko ja miałem benzynę turbo ale chłopaki z wolnossącymi i turbo dieslami mieli normalne wykresy, tj gładkie.
Czerwony jest na benzynie a niebieski na LPG. Obydwa wykresy bardzo podobne. W sumie to pomogli mi go zinterpretować. Na początek doradzili sprawdzenie cewek i wymianę filtra paliwa (choć co do tego drugiego to LPG by wskazywał inaczej).
Majkel pisze:Zapłaciłeś za wykres i nie pomogli Ci go zinterpretować na miejscu? Żadnego info nie udzielili? Co to za firma?
Ja ogólnie jestem zadowolony z samego hamowania i chłopaki z Vtechu odpowiadali na wszystkie moje pytania.
A napisałem tu temat bo wiem że tu jest sporo specjalistów od mojego silnika i wielu z nich ma kontakt z hamowaniem tych silników na codzień.