Rozrząd
Rozrząd
Witam. Przyprowadzilem dzis S4 z 2000 roku ostatni wpis w ksiazce serwisowej jest na 162 tys teraz jest 174 tys wiec na 100% oleje i filtry leca do zmiany. Z ksiazki wynika ze byl zalewany Motulem 0w30 co sadzicie o tym oleju lac go nadal? I pytanie odnoscie tytulu tematu. Rozrzad wymieniony byl dokladnie na 115 tys. Co ile powinien byc wymieniany?:> z gory, dzieki za odp i niedlugo porobie jakies foty to wstawie. Pozdrowki

Szukałem, nie znalazłem :)
Czy poratuje ktos szczegółowym schematem rozrządu 2,7 bit. (znaki na kołach itp) ??
Ewentualnie czy przy mocach powyzej 400, blizej 500 hp zalecacie jakieś opóźnienia lub przyspieszenia zapłonu? Jesli tak, to jak duże i na którym wałku?
Jeśli temet był już poruszany a ja go nie znalazłem, to proszę o info na priva a ja usunę pytanie.
Dziękuję z góry

Czy poratuje ktos szczegółowym schematem rozrządu 2,7 bit. (znaki na kołach itp) ??
Ewentualnie czy przy mocach powyzej 400, blizej 500 hp zalecacie jakieś opóźnienia lub przyspieszenia zapłonu? Jesli tak, to jak duże i na którym wałku?
Jeśli temet był już poruszany a ja go nie znalazłem, to proszę o info na priva a ja usunę pytanie.
Dziękuję z góry