Stukanie przy odpalaniu

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Awatar użytkownika
Flyer
Moderator

Stukanie przy odpalaniu

Post autor: Flyer »

Wiem, ze to temat na wrozenie z fusow, ale przynajmniej jakies tropy sie pojawia ;)

Przy odpalaniu slysze gluche stukniecia, przy gaszeniu tez, ale chyba nie zawsze i na pewno sporo ciszej. Ogolnie problem sie nasila caly czas.

Dwumasa raczej wykluczam, bo ma max 30000km. Inny problem jaki mam i moze sie z tym chyba wiazac, to czesto (po dluzszym postoju) szarpie mi naped zaraz po ruszeniu, przy zmianie biegu z 1 na 2 - tak jakby bylo cos nie halo ze sprzeglem, dociskiem... ? Sprzeglo RS4 w miare swieze, kolo 30000km, malo strzalow.

Jakies pomysly?
Awatar użytkownika
ziut

Post autor: ziut »

gluche stuki mogą być od poduszek silnika...ale predzej dwumas... a przy ruszaniu to pewnie wał półosie... ciezko powiedziec
Awatar użytkownika
Flyer
Moderator

z tego co zauwazylem, po nocym postoju nie ma stukow przy odpalaniu, dopiero jak sie przejade, auto postoi kilka godzin, to wtedy. Jak zgasze i zapale po chwili - tez stuka.

Poduszki silnika to pewnie maja juz 13 lat... jesli szwajcar ich nie wymienial.
iceman
Kontakt:

Post autor: iceman »

Mi pomogła wymiania poduszki pod skrzynią , u Cieebie równie dobrze może być podpora wału słaba.
Awatar użytkownika
Flyer
Moderator

Podpora walu juz 2 lata temu miala rozerwana gume... ale to mowicie o szarpaniu przy zmianie biegow, tak?
ODPOWIEDZ