Czujnik EGT
Czujnik EGT
No wlasnie.... drugi raz, ale nie wiem, czy to ten co wymienialem, czy moze stary sie wysypal ;P
17866 - Exhaust Gas Temp Sensor 2 (G236): Short to Ground
Ktora to strona? Kierowcy, czy pasazera? Jaki jest numer OE tego czujnika?
Pozdrawiam :)
#edit
Maciek powiedzial, ze to strona kierowcy, za co dziekuje, a ASO podalo numer 078 919 529 tylko trzeba czekac 2 tygodnie :( Moze mi ktos szybciej sprzedac?
17866 - Exhaust Gas Temp Sensor 2 (G236): Short to Ground
Ktora to strona? Kierowcy, czy pasazera? Jaki jest numer OE tego czujnika?
Pozdrawiam :)
#edit
Maciek powiedzial, ze to strona kierowcy, za co dziekuje, a ASO podalo numer 078 919 529 tylko trzeba czekac 2 tygodnie :( Moze mi ktos szybciej sprzedac?
-
kosiniak
http://allegro.pl/item1022159016_czujni ... _audi.html moze bedzie pasowac i kosztuje 10razy mniej :D
I jak? Ktoś sprawdził taki czujnik z 2.5 tdi? Jeśli nie to ja przetestuje bo własnie i mnie to dopadlo - blad 17861 czyli wnioskuje ze strona pasażera.
I jeszcze jedno pytanko bo w sumie auto jeździ dobrze, pali w normie tylko czasami jakby blokuje się na 0,5 bara i przez chwile nie chce wiecej pompowac Czasem trwa to minutę czasem 5 min i nie ma znaczenia czy zgasze silnik czy nie poprostu samo po chwili mija- czy to jest typowy objaw walnietego egt??
I jeszcze jedno pytanko bo w sumie auto jeździ dobrze, pali w normie tylko czasami jakby blokuje się na 0,5 bara i przez chwile nie chce wiecej pompowac Czasem trwa to minutę czasem 5 min i nie ma znaczenia czy zgasze silnik czy nie poprostu samo po chwili mija- czy to jest typowy objaw walnietego egt??
Nie zaryzykowałem i nie kupiłem TDI, ale mam inną ciekawostkę.
W serwisie wg numeru VIN Pan mówi, że taki czujnik jest ale się wymienił na... ale tamten też się wymienił... i jeszcze raz... i na dzień dzisiejszy prawa strona to 078 919 529 L a lewa to K.
Mi walnęła prawa strona - Kosiniak przede mną też ją wymieniał i zamontował L (czyli prawidłowo wg serwisu) i był problem z długością kabla i z wtyczką.
Ja zaryzykowałem i zamówiłęm na prawą stronę K zamiast L i wszystko git pasuje pudełko przykręcone w fabryczne miejsce i kabel też ok. Wydaje mi się, że w serwisie przez te ich zamianki popierdoliły im się strony i stąd problemy.
Foto czarny to K brązowy to L

Uploaded with ImageShack.us
W serwisie wg numeru VIN Pan mówi, że taki czujnik jest ale się wymienił na... ale tamten też się wymienił... i jeszcze raz... i na dzień dzisiejszy prawa strona to 078 919 529 L a lewa to K.
Mi walnęła prawa strona - Kosiniak przede mną też ją wymieniał i zamontował L (czyli prawidłowo wg serwisu) i był problem z długością kabla i z wtyczką.
Ja zaryzykowałem i zamówiłęm na prawą stronę K zamiast L i wszystko git pasuje pudełko przykręcone w fabryczne miejsce i kabel też ok. Wydaje mi się, że w serwisie przez te ich zamianki popierdoliły im się strony i stąd problemy.
Foto czarny to K brązowy to L

Uploaded with ImageShack.us
Podepne się pod temat. Mam taki problem że wyskakuje mi błąd 17861, czyli EGT... Ale błąd wyskakuje, po czym jak dobrze podeptam to błąd zmienia się na 17862 - sporadyczny, po czym znika wogóle i już się nie pojawia do ponownego zostawienia auta i odpalenia jak wystygnie. Może miał ktoś podobny przypadek. Nie wiem czy wymieniać czy może to wina czego innego. Po aucie nie czuje żeby coś mu dolegało.