Hamulce na przód

Moderatorzy: buba, Mod-Team

rafalsms

Hamulce na przód

Post autor: rafalsms »

Witam planuje wymienić tarcze i klocki z przodu w s4 b5 99 rok. Mam na nie mały budżet, do 1000zł. Jeśli chodzi o tarcze to myślałem o Zimmermann Sport tylko nie wiem jakie do nich klocki. Chodzi mi raczej o zestaw do normalnej jazdy nie jakiś specjalnie wyczynowy. Proszę o pomoc w wyborze tarcz i klocków.
gelon
Tytuł użytkownika: quattro driver:)
Post autor: gelon »

Ja właśnie niedawno zarzuciłem taki zestaw:
Zimmermann Sport, klocki PBR ceramic, przewody w oplocie
Zimmermanny jak najbardziej,ale nie rób tego błedu co ja i nie kupuj ceramicznych klocków :-| Zrobiłem ponad 2 tys już a do ostatnich milimetrów hamowania piszczą tak że boli mnie głowa i mam ciarki na plecach. Szukaj więc jakiś Ferodo albo Pagid. Miałem kiedyś Textary i miło wspominam 8-)
ajax
Post autor: ajax »

gelon pisze:Ja właśnie niedawno zarzuciłem taki zestaw:
Zimmermann Sport, klocki PBR ceramic, przewody w oplocie
Zimmermanny jak najbardziej,ale nie rób tego błedu co ja i nie kupuj ceramicznych klocków :-| Zrobiłem ponad 2 tys już a do ostatnich milimetrów hamowania piszczą tak że boli mnie głowa i mam ciarki na plecach. Szukaj więc jakiś Ferodo albo Pagid. Miałem kiedyś Textary i miło wspominam 8-)
Ja mam taki zestaw tylko z przodu ATE PD, samochod hamujac wydaje pisk godny lokomotywy :P Widac, taka chyba przypadlosc tych klockow o.O
bracus
Post autor: bracus »

to przecież oczywiste ceramiczne w czasie tarcia pod wpływem temperatury "szklą" i zmniejszają poślizg - w skrócie jak by palcem trzeć po szybie :-)...w waszych furmankach to bajka ja już słyszałem takie piski w prosiakach z hamulcami ceramicznymi za 20 tysięcy...wtedy to się na prawdę można załamać
sarkazm od hejterstwa dzieli bardzo cienka nić...ale dzieli :)
rafalsms

Dzieki za pomoc, w takim razie porozglądam się za jakimiś pagidami albo ferodo
sportmile

Post autor: sportmile »

prosze was to z ceramika ma tyle wspolnego co kurczak z prosiakiem ..... no bez jaj ceramiczne klocki za 300 zl heheheh . Piszcza bo sa z materialu ktory zle wspolpracuje z tarcza. Polecam pagid ciezko dostepne ale hamuja idealnie
Najgorszy Tuning w Mieście
www.sportmile.pl
http://www.facebook.com/sportmile
tel. 792 22 44 84
bracus
Post autor: bracus »

eee to ma duzo wspolnego i jednego i drugiego wpieprzamy na święta :) oczywiscie ze ma sie to nijak do siebie ale powłoke ceramiczną ma :mrgreen: i zgodze sie ze to wlasnie ona nie wspolpracuje z tarcza i dlatego piszczy ;-)
rafalsms

Odgrzewam swojego starego posta, potrzebuje namiary na jakiś sklep sprzedający klocki ferodo albo pagid (lub inne sensowne nie ceramiczne na przód do s4b5 99 rok po lifcie), ewentualnie namiar na kogoś na forum kto może zajmuje się sprzedażą. Pozdrawiam
ODPOWIEDZ