Witam.
Dużo dowiedziałem się na temat modelu s4 b5 tutaj.. ale dręczy mnie kilka pytań liczę na waszą pomoc.
Niebawem będę sprzedawał swoje autko i powoli będę rozglądał się za s4 b5 w avancie ( mam do przeznaczenia na auto około 30 tyś (+ parę groszy na start w planach na początek miałbym program fmic wydech i heble)
Mam parę pytań..
1. Na co zwrócić uwagę przy zakupię takiego modelu?
-trójnik, pocenie się silnika z tyłu.. co jeszcze?
2. Jeżeli auto jest bezwypadkowe, nie ma problemu z korozją nadwozia i podwozia?
3. Ile trzeba wydać po zakupie autka by móc spokojnie jeździć przez następne 2 lata?
-wiadomo zawsze może się co zepsuć:)
4 przebiegi s4 b5 są zazwyczaj sporawe.. do ilu km mam się nie bać kupić..?
z góry dziękuję i pozdrawiam.
Audi s4 b5 na co zwrócić uwagę przy zakupię takiego modelu
1) Trojnik kosztuje raptem 50PLN, poza tym kto sprzedaje auto z dziurawym trojnikiem?
Na co zwrocic uwage? Na to co przy kazdym aucie :) Warto zrobic kompletne logi. Oby turbiny nie wyly, skrzynia pracowala, sprzeglo kleilo itd.
2) Nie ma.
3) Zalezy co kupisz i w jakim stanie. Takie podstawy, to rozrzad (800 + robota), uszczelnienia (200-400 pln), reszta jesli sprawna, to bedziesz smigal. Do wymiany moga byc np. EGT (120PLN za regenerowana plytke), pompka obiegu wody (300PLN). Nie wspominam o takich oczywizmach jak olej, filtry, plyny. Ceny orientacyjne oczywiscie.
4) Na przebieg nie patrz, bo pewnie ciezko bedzie go zweryfikowac.
2) Nie ma.
3) Zalezy co kupisz i w jakim stanie. Takie podstawy, to rozrzad (800 + robota), uszczelnienia (200-400 pln), reszta jesli sprawna, to bedziesz smigal. Do wymiany moga byc np. EGT (120PLN za regenerowana plytke), pompka obiegu wody (300PLN). Nie wspominam o takich oczywizmach jak olej, filtry, plyny. Ceny orientacyjne oczywiscie.
4) Na przebieg nie patrz, bo pewnie ciezko bedzie go zweryfikowac.