Zmiana na rs4

Moderatorzy: buba, Mod-Team

domeqctr
Kontakt:

Zmiana na rs4

Post autor: domeqctr »

Czesc wszystkim,
Panowie, obecnie turlam sie tym czyms z podpisu. Rs4 zawsze siedzialo mi w glowie jako ideal auta na daily drivera. B7 bylaby idealna i bylem juz nawet bliski kupna, ale w pore zostalem powstrzymany przez znajomych oczywiscie ze wzgledu na silnik. Gdyby nie ten fuck-up, samochod bylby dla mnie perfekcyjny.
Mialem okazje w ten weekend zaznac przyjemnosci jazdy s4 Ziomka z mojego miasta ( wielkie dzieki J ). Przeczytalem przez ostatnie dwa dni chyba wszystkie tematy na tym forum. Generalnie mozna stwierdzic, ze jestem zarazony :mrgreen: :mrgreen:
Caly czas sie jednak zastanawiam- s/rs ma sluzyc tylko jako daily driver. Do szalenstw sa dwa kolka i poczciwy ep3. Pytanie do Was, czy jest to realne zalozenie i nie bedzie tak, ze przypadkiem z racji wieku, przebiegu itd. nowy nabytek zamiast dawac radosc- bedzie stal w warsztacie. Nie mowie o totalnej bezawaryjnosci, bo w obecnym wozidle zawsze bylo cos do zrobienia, a teoretycznie to rodzinne kombi w dieslu ;) Bardziej chodzi o spokojny wyjazd w trase do 2-3 tys. km na wakacje maks. raz w roku + codzienna jazda do pracy i okazjonalne wypady na weekend np. na Hel. Chodzi tez o ustalenie, w jaki przedzial mocowy moglbym celowac, aby spelnic takie oczekiwania?

Pzdr,
D.
kosiniak

Post autor: kosiniak »

mam nadzieje ze sie podobalo? ;-) dobry, zadbany egzemlparz spelni twoje oczekiwania!
domeqctr
Kontakt:

kosiniak pisze:mam nadzieje ze sie podobalo? ;-) dobry, zadbany egzemlparz spelni twoje oczekiwania!
Straszne zlo te Twoje auto. Zmiana 1--> 2... glowe lepiej miec wcisnieta w zaglowek J I fotelik dla malucha z tylu... :mrgreen:
Awatar użytkownika
Flyer
Moderator

Post autor: Flyer »

Kupic RS4. Na wstepie zrobic duzy serwis wraz z wymiana wszelkich awaryjnych dupereli i powinien smigac bez zadnych problemow. Jedyny mankament RS4 to pekajace wewnatrz glowice :) ...ale zawsze mozna je wymienic :mrgreen:
domeqctr
Kontakt:

Jesli dobrze rozumiem ( nie ogarniam jeszcze tematu ;) ), to chodzi o glowice, ktora wymienia sie przy wiekszych modyfikacjach, si? W jakiej kwocie to sie zamyka i czy warto to zrobic profilaktycznie, czy czekac, az kleknie seryjna ?
aw69

Post autor: aw69 »

to zalezy czego oczekujesz....osiągów czy fajnego body ? Bo jeśli osiągów to niema sensu kupować RS4.
Obrazek
domeqctr
Kontakt:

Biore pod uwage jedno i drugie bo niestety przebierac w zdrowych egzemplarzach nie bede ;-) Mysle tez, ze przy ewentualnej checi sprzedazy, zdrowe rs4 bedzie lepsze. No i dobra- rs4 wyglada zaje.... :D
aw69

Post autor: aw69 »

W takim razie szukaj RS4
Obrazek
domeqctr
Kontakt:

No i tutaj wielkie PLS do Was- jak bedzie cos mieli godnego polecenia- dajcie znac. Dobra flaszka czeka :D
Jigsaw
Kontakt:

Post autor: Jigsaw »

Na allegro wisi nawet ładnie z zewnątrz wyglądający RS

http://moto.allegro.pl/audi-rs4-2-7-bi- ... 10195.html

Cene spora ale może wato obejrzeć co jest wart
...Każda godzina nocy to godzina szczytu...
kosiniak

a czy czarny Jacka z Wawy juz zprzedany? i ten drugi, co mial tam przod lizniety?
Jigsaw
Kontakt:

Post autor: Jigsaw »

A nie wiadomo z Jackiem heh czarnego na allegro nie widać ale czy sprzedany nie wiadomo trzeba jego zapytać albo jego mechaniora ;-)
...Każda godzina nocy to godzina szczytu...
Jacars4

Post autor: Jacars4 »

Ten z allegro to ex moje . Bardzo doskonała sztuka. Nie uderzony i prawdziwy przebieg. Cena na pewno do zbicia ponieważ kupił odemnie następnego tydzień temu. Właściciel ma dużo zabawek.
kosiniak

tez b5?
Jacars4

Post autor: Jacars4 »

Tak . B5 is the best.
ODPOWIEDZ