Korektory wydechowe MTM
Korektory wydechowe MTM
Hej. Jak w temacie, ktoś coś słyszał o kolektorach MTM?? Coś wiadomo na ich temat?? Obiło mi się o uszy że jeździły w projekcie Dahlback'a I obslugiwaly bezawaryjne 550hp . Mam możliwość zakupu takich za 6k pln I zastanawiam się czy warto :)
??
Powiem takvwmariusz pisze:No właśnie gdzieś czytałem że są na poziomie wagnera. Ale, też fakt ze wyspawac wyjdzie taniej. Tylko że tu mamy zeliwo, czyli raz zakładasz I zapominasz o problemie :/
[ Dodano: 2020-11-17, 12:19 ]
A jaki orientacyjny koszt spawanych?? Ktoś sie orientuje?
Miałem Wagnera sprzedalem zarobiłem. Wyspawalem zalozylem. Kase która została dodałem do innych części w silniku mam 600+. Działają i maja się świetnie nawet lepiej bo przepływy większe.. Koszty wyspawanych to 3 klocki + -
Juz chyba nie te czasy kiedy to kazdy lecial na Wagnery .Owszem sa dobre ale jak pisali wyzej taniej i tez dobrze bedzie Ci pospawac(kupic spawane i sprawdzone).Teraz na rynku jest klika tunerow ktory dobrze to ogarniaja.Tymbardziej ze chcesz "tylko" 550 PS wiec spawane na spokojnie starcza a jeszcze Ci $$ sporo zostanie
Tam nie ma żadnych tajemnic bizon ceni swoją pracę na 3 tys zł i jest warta każdej złotówki, robota mega kozak, otwarty na pogaduchy (interesuje się spawaniem-opowiedzial co i jak robi więc mega szacun za dzielenie się wiedzą) trzeba lekko podciąć te tulejki przy głowicy żeby kolektory siadły i łby srubek mocujące turbo do kolektorów też trzeba podrzezbic, po sztuce na stronę reszta p&p zero zastrzeżeńvegetagt pisze:vwmariusz, jak mozesz, to daj znać na PW ile obecnie kosztuje taka przyjemnosc ;)
Trzeba się nagimnastykować żeby te kolektory przykręcić dlatego polecam oczyścić szpilki lub dać nowe tak samo śruby żeby nie pierdolic się 2 dni z dokrecaniem tego kluczykiem po 1mm bo miejsca mało
s4 b5 avant