A4/S4 B5 BOSE

Moderatorzy: buba, Mod-Team

RobertZ1993

A4/S4 B5 BOSE

Post autor: RobertZ1993 »

Cześć!

Ostatnio zaczął mi charczeć głośnik w drzwiach przednich pasażera.
Fabryczny BOSE, znalezienie takiego głośnika, a co dopiero w dobrym stanie jest ciężkie, szukam już z 3 tygodnie, niestety nic ciekawego nie znalazłem.

Auta używam na daily, wydech jest cichy, w trasie nie kręcę go wysoko, czasem lubię sobie czegoś posłuchać, a ta kakofonia jest wielce wkurzająca.

Audiofilem nie jestem, dlatego nie mam zamiaru budować audio od podstaw, chcę jedynie wymieć głośniki (przód, ew. przód + tył), zależy mi jedynie na tym żeby zagrało to co najmniej tak jak ori BOSE oraz żeby nie rzeźbić, mam kilka pytań:

1) Czy ktoś z Was wkładał jakieś After Market'ówki (z impedancją 2 Ohm, jak ori), które pasują w ori miejsce bez rzeźby (ew. jakaś minimalna przeróbka mocowań w boczku)?
2) Co do średnicy pakować 100 mm czy zmieści się 130 mm, bez rozpierdzielania boczka?
3) Czy ktoś próbował zaadaptować głośniki z B6/B7/8P (z tego co się orientuje mają 165 mm, w poprzednim aucie jak na ori sprzęt grało przyzwoicie), może to jest jakiś trop?

Z góry dzięki za podpowiedzi.

Pozdrawiam, Robert
luk448

Post autor: luk448 »

Popatrz na forum a4 b5 tam kiedys widziałem temat odnośnie innych głośników niż ori bose i jakoś też wkładają tam 165.cos tam trzeba jeden uchwyt usuwać z boczka czy coś. Ale nie pamiętam dokładnie. Zerknij tam
Maryś
Kontakt:

Post autor: Maryś »

Ja moje oddałem do regeneracji. Naprawiał je gość, który kiedyś był konstruktorem w tonsilu. Koszt 100 zł za dwie sztuki. Działają idealnie
Awatar użytkownika
buba

Post autor: buba »

kupujesz mocowanie i zakładasz 165mm. efekt dużo lepszy
ODPOWIEDZ