Witam!!!
Macie może zamontowane sprężyny gwintowane od KW? Nie koniecznie w S4 B8... jakie macie doświadczenie i odczucia w użytkowaniu? Nie wiem czy to tylko u mnie, ale podczas jazdy po nierównościach przy niewielkiej prędkości wydobywają się dziwne odgłosy(trzaski) ze sprężyn.. Okropnie denerwują przy jeździe na co dzień?
Sprężyny gwintowane KW Audi s4 b8
Sprężyny gwintowane KW Audi s4 b8
S4 B5 limo Nogaro Blau 99"
S4 B8 avant Misano Rot 14"
Vince sprężyny gwintowane to trochę inny system niż normalny gwint. Chodzi mi też o przednia oś. W normalnym gwincie masz amortyzator np. KW który oryginalnie ma nacięty gwint na który wkręcasz talerz i zakładasz sprężynę lub dwie sprężyny i cala resztę. Natomiast w przypadku sprężyn gwintowanych jest trochę inaczej masz oryginalny amortyzator z którego zdejmujesz talerz trzymający sprężynę i zakładasz w to miejsce tuleję gwintowana na która nakręcasz pierścień i mocujesz cała resztę jak wyżej. Wydaje mi się że problem może być w tej tulei ponieważ ona nie siedzi ścisło na amortyzatorze ale nie jestem pewien.VinCe pisze:mialem kilka kompletów gwintów KW i nie mialem takich objawów. Może cos innego tłucze? górne mocowania?
S4 B5 limo Nogaro Blau 99"