Jaka marka tarcze i klocki???
Jaka marka tarcze i klocki???
Czołem. Jakie marki tarcz i klocków polecacie pod Brembo 6cio tłoka przód i na tył pod hamulce seryjne zwiększone o adapter na tarcze 300m?? Serdeczne dzęki za sugestie.
Szukałem i znalazłem tylko o klockach, a jakie ktoś konkretnie tarcze chwali, a jakie nie, nic... chyba że ja tak szukam
mam obawę do tarcz ATE, pare razy mi już zwichrowało i chciałbym się dowiedzieć co wy macie założone i jak to wygląda po dłuższym użytkowaniu 
S4 B5 limo Nogaro Blau 99"
S4 B8 avant Misano Rot 14"
S4 B8 avant Misano Rot 14"
polecam zimmermana
podstawa jest oczyszczenie piast a potem sprawdzenie bicia czujnikiem zegarowym, mam u siebie zimmermana wierconego, zrobiłem na nim około 8 tys nie miał lekko i wszystko ok zero bicia na kierownicy zero pęknięć przy otworach( tu polecam częste mycie karcherem otworów i od czasu do czasu wiertłem przejechać.
podstawa jest oczyszczenie piast a potem sprawdzenie bicia czujnikiem zegarowym, mam u siebie zimmermana wierconego, zrobiłem na nim około 8 tys nie miał lekko i wszystko ok zero bicia na kierownicy zero pęknięć przy otworach( tu polecam częste mycie karcherem otworów i od czasu do czasu wiertłem przejechać.
s4 b5 avant
-
WojtasTaba
Najbardziej polecanym zestaw bez względu na forum jakiej marki jesteś są tarcze zimmermana w połączeniu z klockami ferodo, tylko jak AdrianBit napisał - piasta wyczyszczona na błysk, sprawdzasz bicie piasty, montujesz tarcz i znowu sprawdzasz poosiowość tarczy. Jeśli tego nie zrobisz to niewykluczone że dołączysz do grona niesłusznie niezadowolonych użytkowników tego kompletu.
-
WojtasTaba
ale takie drobne pękniecia nie sa wadą tylko normalna eksploatacja przy tego typu tarczach
https://brakestock.pl/news/view-p-kni-c ... owych.html
https://brakestock.pl/news/view-p-kni-c ... owych.html
-
WojtasTaba