Nierówna praca silnika po rozgrzaniu-S4'98
Nierówna praca silnika po rozgrzaniu-S4'98
Pacjent to S4'98 AGB, a objawy są następujące-na zimnym silniku wszystko jest ok ale gdy silnik się rozgrzeje zaczyna nierówno pracować, obroty nie skaczą ale tak jakby minimalnie przerywał. Przy przegazówce też jest nierówno do około 2500obr, a później już równiutko i podobnie jest przy przyśpieszaniu-szarpie do mnie więcej 2500obr, a później przyśpiesza płynnie.
Co może być przyczyną i gdzie szukać usterki?
Co może być przyczyną i gdzie szukać usterki?
Wymiana świec nic nie pomogła, zlikwidowałem też błąd z przepływomierza(urwany kabel od wtyczki) ale niestety również nie przyniosło to zbytniej poprawy.
Co jeszcze może być przyczyną mojego problemu i co sprawdzić?cewki?fajki na świece?(może gdzieś jest przebicie, przy 6ciu cylindrach trudniej zauważyć czy pracuje na wszystkie czy nie ale objaw jest taki jakby waśnie gdzieś było przebicie i czasami pracuje na wszystkie cyl, a czasami nie)Dobrze myślę?
Co jeszcze może być przyczyną mojego problemu i co sprawdzić?cewki?fajki na świece?(może gdzieś jest przebicie, przy 6ciu cylindrach trudniej zauważyć czy pracuje na wszystkie czy nie ale objaw jest taki jakby waśnie gdzieś było przebicie i czasami pracuje na wszystkie cyl, a czasami nie)Dobrze myślę?
Oczywiście że podpinałem autko do vag-a-wyrzuca błędy z: czujniki EGT x2 (już zamówione), n75(bez EGT-eków ładuje 0,3-0,4bara zamiast 0,7-0,8b, mowa oczywiście o serii), sterownik ABS(został już wysłany do regeneracji) ale poza tym nic...
Może to głupie pytanie ale w kwestii elektryki jestem kompletnym laikiem także proszę o wyrozumiałość-w jaki sposób sprawdzić na którym przekaźniku nie ma iskry?
Może to głupie pytanie ale w kwestii elektryki jestem kompletnym laikiem także proszę o wyrozumiałość-w jaki sposób sprawdzić na którym przekaźniku nie ma iskry?
-
JohnyBI
- Tytuł użytkownika: A6-duży komforcik
sprawdzasz organoleptycznie(nie polecam językiem)czyli wypinasz systematycznie złącze od cewki oczywiście obserwujesz nasłuchujesz czy czasem praca silnika nie została zachwiana jeśli tak to zajebiście bo na tej cewce iskra jest i tak aż do 6 garczka
Ps.nie zapominaj że po wypięciu wtyczki trzeba ją zapiąć i chwilkę odczekać niech się AGB uspokoi.
Moja rada to zrób porządek z egt bo ci komp leje paliwkiem jak kamaz na ropę.
Ps.nie zapominaj że po wypięciu wtyczki trzeba ją zapiąć i chwilkę odczekać niech się AGB uspokoi.
Moja rada to zrób porządek z egt bo ci komp leje paliwkiem jak kamaz na ropę.
JohnyBI
Przez uszkodzone EGT auto oczywiście pali jak Smok ale czujniki są już zamówione i mam nadzieję że jutro do mnie dotrą.
Odnośnie problemu, który miałem to rzeczywiście spowodowany był padającą cewką, którą wymieniłem na nową i wszystkie objawy automatycznie zniknęły-silnik pracuje równo zimny, jak i ciepły i nie szarpie już podczas jazdy
Odnośnie problemu, który miałem to rzeczywiście spowodowany był padającą cewką, którą wymieniłem na nową i wszystkie objawy automatycznie zniknęły-silnik pracuje równo zimny, jak i ciepły i nie szarpie już podczas jazdy