A więc tak... W 2014 byłem w posiadaniu a4 b5 1.8tq lecz padł pomysł żeby przesiąść się w S4. Po pół roku prywatnych poszukiwań ładnej sztuki za granicą trafiłem wreszcie tą jedyną :P

Zaczęło się niewinnie z mysłą że osiągi serii wystarczą... Potrwalo to może miesiąc :) W aucie pojawił się soft i tak to wszystko wystartowało ... Plany były coraz to większe lecz odkładane w przyszłość do momentu gdzie 30tys km po wymianie rozrzadu strzelił pasek.... Po podniesieniu czap stwierdziłem że chyba przyszła pora na zrobienie jakiś modów, i tak przez 1.5 roku na spokojnie odkładania kasy i zbierania gratow lada dzień wyjedzie auto po małych zmianach :)
SILNIK:
-blok po kompletnej odbudowie: nowe tuleje cylindrów, pierścienie, panewki itp oraz dodatkowo po włożeniu kutych korbowodów oraz odprężenia oraz zmianie pompy oleju
-głowice 2.4 APS po kompletnej regeneracji łącznie z wymianą napinacz i łancuszków oraz zaworów wydechowych na sodowane z 2.7
-kolektory wydechowe Digitun
-turbiny K04 rs6 po zmianie całych korasów Borga
-nowe sprzęgło od rs4 plus jego wzmocnienie
-wtryski Bosch 630
-pompa paliwa Bosch 044
-FMIC
-DPki 2,75" przechodzące w jedno 3" na końcowym z rs4
-nowe cewki wraz z adapterami i kostkami od FSI oraz świece PFR7Q
-skrzynia po kompletnej regeneracji
HAMULCE I ZAWIAS:
- przód 6 tłok z Porsche po kompletnej regeneracji
- tył adaptery pod tarcze 300 oraz zregenerowane zaciski
- przewody w stalowym oplocie
- gwint AP
INNE:
-dodatkowy zegar boostu
-dodatkowe wyświetlacze w tym 2xEGT i ciśnienie oleju
Zapewne o paru rzeczach zapomniałem napisać :P
Całość składana jest w warsztacie Route 17 Garage który meega polecam właścicielom 2.7 z Lubelskiego bądź też z innych województw bo też takie auta przyjeżdżają :)
Po wyjechaniu i dotarciu silnika udam się na strojenie i wrzucę wynik :)
Wielkie podziękowania za liczne podpowiedzi, wspieranie duchowe:D oraz części dla :
-R17G
-Dobrzański
-Bolo
-GTO
-SID
-Zbychu