Panowie, mam takie pytanie, wczoraj podczas jazdy autostradą ( 130-150km/h ) temperatura płynu chłodzącego utrzymywała sie na poziomie 97 stopni, temperatura powietrza około 20 stopni, wydaje mi się trochę dużo jak na taką temperaturę powietrza, jest to normalne ?
Wisko wymienione, płyn nowy, układ przepłukany... Wydawało mi się że wcześniej przy takiej temp. i tej prędkości temperatura aż tak wysoko nie rosła...
Może powoli niedomagać pompa wody ?
Przy włączonym wentylatorze elektrycznym temperatura powoli spada...
Jestem teraz na działce na wsi i nie chciałbym narobić sobie tutaj problemów z autem...
To panowie gdzie mam zacząć szukać ? Termostat ? Pompa wody ?
Jadę za chwilę zrobić rundkę i napisze jak się to ma dzisiaj, temperatura podobna.
[ Dodano: 2011-07-05, 14:40 ]
Właśni wróciłem, temp. powietrza 19 stopni, autostrada, prędkość 140km/h i po 3km 97 stopni na klimatroniku, większa prędkość temperatura naturalnie rośnie.
Bo nie wiadomo na 100% co padło, a koszt pompy wody i termostatu jest średni, dochodzi do tego robocizna tak więc jak już mam zmieniać to wszystko i będzie spokój z tym tematem.
Gracjan pisze:Bo nie wiadomo na 100% co padło, a koszt pompy wody i termostatu jest średni, dochodzi do tego robocizna tak więc jak już mam zmieniać to wszystko i będzie spokój z tym tematem.