Dystanse zmieniajace rozstaw + big brake ;)
Dystanse zmieniajace rozstaw + big brake ;)
Mam zamiar kupic felgi 19" wzor porsche od RH. Problem w tym ze rozstaw to 5x130 wiec potrzebne dystanse zmeiniajace rozstaw. Do tego chce zakupic od razu hamulce 345 mm i zastanawiam sie czy to wszystko ma prawo bytu ? :)
- SID
- Tytuł użytkownika: 4 x Turbo
jakie jest ET felg i jakie sa szerokie - to jest ważne
w S4 B5 ET 32 dla felg 8" to najmniejsze aby dobrze wygladało (mniejsze et bedzie wystawala felga).
Dystanse z zmiennym rozstawem śrub musza być grube na min 20mm aby sie sruby schowały.
Wiec jesli nowe felgi maja ET 45-60 to wszystko sie zgra (felga nie szersza niż 8,5")
Przy taich dystansach nie ma problemu z odlegloscia zaciskow od ramion
w S4 B5 ET 32 dla felg 8" to najmniejsze aby dobrze wygladało (mniejsze et bedzie wystawala felga).
Dystanse z zmiennym rozstawem śrub musza być grube na min 20mm aby sie sruby schowały.
Wiec jesli nowe felgi maja ET 45-60 to wszystko sie zgra (felga nie szersza niż 8,5")
Kolego ET felg 52 + dystans 20 mm daje et 32 przy szerokosci 8,5" :) Bedzie ladnie wypelniac :)
Jak z opiniami na temat "bicia" wywolywanego takimi dystansikami ? kolega aw69 nie narzeka a roznie sie slyszy :)
Sid przewidujesz jakis rabacik na twoje hamulce dla biednego idioty pakujacego wszystko w auto ?
Jak z opiniami na temat "bicia" wywolywanego takimi dystansikami ? kolega aw69 nie narzeka a roznie sie slyszy :)
Sid przewidujesz jakis rabacik na twoje hamulce dla biednego idioty pakujacego wszystko w auto ?

SID pisze:jakie jest ET felg i jakie sa szerokie - to jest ważne
hmm tylko im wieksze et to felga wchodzi do srodka i jak nie bedzie odpowiedni dystans to bedzie trzec o amory mialem tak sytylacje w cabrio et60 i dystanse musialy byc 35mm zeby nie tarly a jak jest w esie nie mam pojecia dlatego prosze bardziej doswiadczonych o wypowiedz
a mam zamiar teraz rowniez zakupic do esy rh zw1 et 60 i mam rozumiec ze jak wsadze po 20mm dystans to bedzie ok
http://moto.allegro.pl/item940836124_rh ... _audi.html
szczurek 80 cabrio
Panowie jest zonk tego typu ze dystanse ze srubami itp to koszt 750 zl ... Troche siana jakby nie patrzec i nie mam zamiaru tyle za to zaplacic :)
Czy roznica w masie miedzy takim stalowym a alu bedzie znaczna ? Ma miec tylko 18 mm grubosci ... Chodzi o to ze dystanse to zadna filozofia dorobic jak sie ma material :) uzywaja do tego celu aluminium pa6 a ciezko jest dostac maly kawalek :/ Mam za to na firmie stal i tokarzy ktorzy dadza sobie z tym rade i sie wlasnie zastanawiam czy jest sens bulic gruba kapuste za proste jakby nie patrzec tuleje z aluminium gdy moge dorobic takie same ze stali...
W przypadku alu na pewno musialy by byc szilki wbijane w dystans a w przypadku stalowych moga zostac ori sruby. Oczywiscie mocowanie dystansu do piasty byloby na srubach wytrzymalosciowych 10.9 z lbem imbusowym prawdbopodbnie.
Generalnie bedzie wieksza masa zapewne ale jakby nie patrzec beda "solidniejsze"
Czy roznica w masie miedzy takim stalowym a alu bedzie znaczna ? Ma miec tylko 18 mm grubosci ... Chodzi o to ze dystanse to zadna filozofia dorobic jak sie ma material :) uzywaja do tego celu aluminium pa6 a ciezko jest dostac maly kawalek :/ Mam za to na firmie stal i tokarzy ktorzy dadza sobie z tym rade i sie wlasnie zastanawiam czy jest sens bulic gruba kapuste za proste jakby nie patrzec tuleje z aluminium gdy moge dorobic takie same ze stali...
W przypadku alu na pewno musialy by byc szilki wbijane w dystans a w przypadku stalowych moga zostac ori sruby. Oczywiscie mocowanie dystansu do piasty byloby na srubach wytrzymalosciowych 10.9 z lbem imbusowym prawdbopodbnie.
Generalnie bedzie wieksza masa zapewne ale jakby nie patrzec beda "solidniejsze"