Szarpie, stuka ciężko pali...

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Awatar użytkownika
Pancio92

Szarpie, stuka ciężko pali...

Post autor: Pancio92 »

Witam Panowie. Zwracam się kolejny raz do was z prośbą o pomoc. Dziś gdy wracałem do domu dojechałem do świateł silnik chodził na wolnych obrotach. Chcąc ruszyć poczułem że samochód dostał wibracji słychać było stuki w silniku. Zjechałem na bok obejrzałem wszystkie rury z dolotu czy któraś nie spadła wszystko ok. Nie miał mnie kto ściągnąć więc jechałem dalej. Ruszyć tym samochodem to był dramat. Takich wibracji w 2.7 to jeszcze nie widzialem lewarek od zmiany biegów latał we wszystkie strony słychać było stuki z lewej strony silnika i ten smurd niedopalonego paliwa. Eska jakoś dojechała. Co mnie zaciekawiło to że rura dolotowa była tak gorąca że nie mogłem jej dotknąć ręką. Samochód ogólnie chodzi jak chopper. W sterowniku było zapisane kilka błędów
16538 Nie znany kod błędu
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY
17545 Nie znany kod błędu
17538 Nie znany kod błędu
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem
18010 Nie znany kod błędu
17947 Nie znany kod błędu
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem
16486 Nie znany kod błędu
Po skasowaniu błędów i z czytaniu i na nowo- brak błędów.
Ja obstawiam na uszkodzony napinacz łańcucha ale niech mądrzejsi się wypowiedzą. Ew mogło się jedno turbo uwalić i dmucha w jedną stronę i dlatego tak kuleje. Na mój chłopski rozum skoro sterownik nie wywala żadnych błędów to z zapłonem wszystko ok. Z góry dziękuje za pomoc.

[ Dodano: 2017-05-27, 14:46 ]
Witam. Cały czas dłubie przy aucie. Postawiłem diagnozę- brak zapłonu na trzech cyl czyli jedna strona nie pracuje (lewa). Moduły zapłonu zamieniałem miejscami zero reakcji. Czy mogę je wykluczyć. Macie jakieś pomysły? Pozdrawiam
ODPOWIEDZ