Sondy Bosch
Sondy Bosch
Witam, musze wymienic 2 sondy za katem, kupilem juz Boscha ale chce sie upewnic czy dobrze mi je dobrali. Generalnie powinna byc chyba zielona wtyczka a w tych ktore kupilem jest czarna, ale wydaje sie ze pasuje plug & play.
A6 C5 2.7 biturbo BES 250 km seria.
nr sondy to:
Bosch LS 6978, 0 258 006 978.
A6 C5 2.7 biturbo BES 250 km seria.
nr sondy to:
Bosch LS 6978, 0 258 006 978.
lukaszlsw, może i taniej ale podobno tylne sondy mają jakiś tam wpływ na spalanie (jedna tylna padła i chyba przez to pali mi jakieś 2 litry więcej) no i udało mi się kupić w dobrej cenie (240 zł szt). Po za tym musiałbym pojechać do kogoś kto by mi to wyłączył 250 km w jedna w strone (może jest ktoś bliżej ale ja nie znam nikogo takiego) więc doszedłem do wniosku że wymienie.
Tak wiele pytań, tak nie wiele odpowiedzi.
SoloZiP widze ze jesteś z lubelskiego ,na usuniecie z ecu możesz podjechać do AME w Jablonnej ,sam bede do Arka jechal bo chooj mnie bierze juz na te sondy
w zwiazku z tym mam pytanie i prosze o pomoc
wywala mi caly czas
17516 podgrzewanie rzad 2 ,sonda 1 (P1107)
16538 brak aktywnosci rzad 2 ,sonda 1 (P0154)
mysle sonda zdechla trzeba wymienic ,ale postanowilem zamienic ja miejscami ze strony 1 co by sie upewnić
dzisiaj zamienilem i dalej mi wywala na banku 2 ,sensor 1,czyli to chyba nie sonda
macie jakies pomysly co moze byc przyczyna,moze wiazki maja jakies slabe punkty i cos sie uj...?
dodam ze sondy przed katami z tego co wyczytalem maja miec krotkie przewody ,a lewa i prawa przed katem sa na długich przewodach ,czyli ktos lapy pchal i mogl tylne zamontowac
beda sondy fabrycznie montowane za katami normalnie dzialac jak je wkrecimy przed katy ?
Pozdr.
w zwiazku z tym mam pytanie i prosze o pomoc
wywala mi caly czas
17516 podgrzewanie rzad 2 ,sonda 1 (P1107)
16538 brak aktywnosci rzad 2 ,sonda 1 (P0154)
mysle sonda zdechla trzeba wymienic ,ale postanowilem zamienic ja miejscami ze strony 1 co by sie upewnić
dzisiaj zamienilem i dalej mi wywala na banku 2 ,sensor 1,czyli to chyba nie sonda

macie jakies pomysly co moze byc przyczyna,moze wiazki maja jakies slabe punkty i cos sie uj...?
dodam ze sondy przed katami z tego co wyczytalem maja miec krotkie przewody ,a lewa i prawa przed katem sa na długich przewodach ,czyli ktos lapy pchal i mogl tylne zamontowac
beda sondy fabrycznie montowane za katami normalnie dzialac jak je wkrecimy przed katy ?
Pozdr.
arti@R1, pisałem w pierwszym poście że pasuje p&p, a lutowanie kabla od sond jakoś mi się nie widzi.
Kamil_D, no właśnie nie którzy na forum twierdzą że mają wpływ na regulację i weź bądź tu mądry, z resztą pisałem wcześniej że zauważyłem wzrost spalania, nie wiem czy to wina sond - okaże się po wymianie.
16vg60, nic nie słyszałem o tym gościu więc wolałbym nie ryzykować i pojechać do kogoś sprawdzonego, ale jak go przetestujesz to możesz dać znać czy warto
Co do sond to podobno przednie i tylne różnią się w zasadzie tylko długością kabla więc na logikę biorąc można stosować je zamiennie, no i jak pisał emtees upewnij się czy masz 4 kabelki: czarny szary i dwa białe, ale ja się nie znam więc spytaj lepiej kogoś mądrzejszego.
Kamil_D, no właśnie nie którzy na forum twierdzą że mają wpływ na regulację i weź bądź tu mądry, z resztą pisałem wcześniej że zauważyłem wzrost spalania, nie wiem czy to wina sond - okaże się po wymianie.
16vg60, nic nie słyszałem o tym gościu więc wolałbym nie ryzykować i pojechać do kogoś sprawdzonego, ale jak go przetestujesz to możesz dać znać czy warto

Co do sond to podobno przednie i tylne różnią się w zasadzie tylko długością kabla więc na logikę biorąc można stosować je zamiennie, no i jak pisał emtees upewnij się czy masz 4 kabelki: czarny szary i dwa białe, ale ja się nie znam więc spytaj lepiej kogoś mądrzejszego.
Tak wiele pytań, tak nie wiele odpowiedzi.
http://ame-tuning.pl/
dziala juz jakis czas ,ostatnio zamontowal hamownie 4x4
kilka aut hamowalem,teraz rsa,znajomym stroil vagi,a usuniecie sond to nie lot w kosmos wiec luz
Dziasiaj podlubalem troche i
sondy mam sprawne,tylne dzialja normalnie te na przodzie juz tez ,mozna je mieniac od bidy, jedynie kwestia przewodu dluzszego
a u mnie dwa przewody od sondy 1 bank2 byly przerwane i robily robote ,zalutowane i jest baja
dziala juz jakis czas ,ostatnio zamontowal hamownie 4x4
kilka aut hamowalem,teraz rsa,znajomym stroil vagi,a usuniecie sond to nie lot w kosmos wiec luz

Dziasiaj podlubalem troche i
sondy mam sprawne,tylne dzialja normalnie te na przodzie juz tez ,mozna je mieniac od bidy, jedynie kwestia przewodu dluzszego
a u mnie dwa przewody od sondy 1 bank2 byly przerwane i robily robote ,zalutowane i jest baja

RS4 B5 ,Brake rs6 C7,Wagner..
GOLF 4 R32 OEM
S3 8L BAM ABT IMOLA
Golf 2 RALLYE r32
GOLF 4 R32 OEM
S3 8L BAM ABT IMOLA
Golf 2 RALLYE r32