Logi 115 i 118 prosze o analize
Logi 115 i 118 prosze o analize
Witam proszę o analizę logów dynamicznych
http://vaglog.pl/log-115_118_88I8rzB.html
http://vaglog.pl/log-115_118_9kflYBt.html
Zrobiłem dwa na wszelki wypadek
http://vaglog.pl/log-115_118_88I8rzB.html
http://vaglog.pl/log-115_118_9kflYBt.html
Zrobiłem dwa na wszelki wypadek
Control Module Part Number: 4Z7 907 551 B
Component and/or Version: 2.7l V6/5VT G 0003
4 Znalezione:
17831 - Secondary Air Injection System: Bank 1: Insufficient Flow
P1423 - 35-00 - -
17819 - Secondary Air Injection System: Bank 2: Insufficient Flow
P1411 - 35-00 - -
16814 - Catalyst System: Bank 2: Efficiency Below Threshold
P0430 - 35-00 - -
16804 - Catalyst System: Bank 1: Efficiency Below Threshold
P0420 - 35-00 - -
Component and/or Version: 2.7l V6/5VT G 0003
4 Znalezione:
17831 - Secondary Air Injection System: Bank 1: Insufficient Flow
P1423 - 35-00 - -
17819 - Secondary Air Injection System: Bank 2: Insufficient Flow
P1411 - 35-00 - -
16814 - Catalyst System: Bank 2: Efficiency Below Threshold
P0430 - 35-00 - -
16804 - Catalyst System: Bank 1: Efficiency Below Threshold
P0420 - 35-00 - -
Podaj jakie bloki mam zrobic.
Bede bardzo wdzieczny
Niby sprawdzalem szcelnosc ale przejze jeszcze raz.
Bede bardzo wdzieczny
Niby sprawdzalem szcelnosc ale przejze jeszcze raz.
Ostatnio zmieniony 2017-01-22, 16:17 przez Krix0, łącznie zmieniany 1 raz.
Optycznie, jesli znasz lepszy sposob zamieniam sie w sluch.
Ogolnie chce sprawdzic tubro poniewaz bedac u mechanika ktory wycinal mi katy stwierdzil on ze po leweej stronie slychac dzwonienie (takie cos jakby nakretka wpadla do rury i dzwonila)
Mechanik stwierdzil ze jest to "luz na tulei upustowej turbo z lewj strony" I wlasnie prubuje potwierdzic jego teorie, bo nie usmiecha mi sie wydawac 1k zeby wydzierac silnik i sprawdzic czy mial racje.
W tej chwili jestem daleko od autka ale zaraz po powrocie zrobie potrzebne logi
Ogolnie chce sprawdzic tubro poniewaz bedac u mechanika ktory wycinal mi katy stwierdzil on ze po leweej stronie slychac dzwonienie (takie cos jakby nakretka wpadla do rury i dzwonila)
Mechanik stwierdzil ze jest to "luz na tulei upustowej turbo z lewj strony" I wlasnie prubuje potwierdzic jego teorie, bo nie usmiecha mi sie wydawac 1k zeby wydzierac silnik i sprawdzic czy mial racje.
W tej chwili jestem daleko od autka ale zaraz po powrocie zrobie potrzebne logi
pewnie dzwoni Ci klapka wg w muszli. Szczelność robisz kompresorem z odpietą odmą dmucha się w dolot i słycha czy gdzieś ucieka. W 2.7 zazwyczaj puszcza albo trójnikiem albo F-hose przy przepustnicy/kolektorze. Po twoich logach widać ze nie może sie napompować co może albo dziurą albo uszkodzoną turbiną np niedomkniętym wg. Zrób jeszcze log 02+115 ciekawe ile zasysa powietrza
serwus,
podepnę się pod temat, u mnie tylko ten jeden błąd znalazłem a sprawdzam go dość regularnie:
1 Fault Found:
16805 - Warm Up Catalyst; Bank 1
P0421 - 35-10 - Efficiency Below Threshold - Intermittent
dodam, że piszczy mi pompka sai w trakcie pracy czy to może być przez to (niedomaga ? ) ?
potrzebne dynamiczne ? jak tak to które grupy ?
silnik ARE
podepnę się pod temat, u mnie tylko ten jeden błąd znalazłem a sprawdzam go dość regularnie:
1 Fault Found:
16805 - Warm Up Catalyst; Bank 1
P0421 - 35-10 - Efficiency Below Threshold - Intermittent
dodam, że piszczy mi pompka sai w trakcie pracy czy to może być przez to (niedomaga ? ) ?
potrzebne dynamiczne ? jak tak to które grupy ?
silnik ARE
badanie techniczne przeszedł elegancko, problemu ze spalinami nie było bo nie było badania spalin ;]
imhotet to do mnie pytanie ?
planuje niebawem jechać na program i myślę, że zawiną mi to przy okazji więc nie będę kłopotać, ale miło za propozycję
pytanie: problem padającego kata usunąć przed programem czy można spokojnie po akcji ?
czy jazda bez katów wpływa negatywnie na silnik? z tego co wiem sondy za katami są tylko diagnostyczne i nie mają wypływu na silnik ale czy bez katów trzeba dłubnąć w ecu ?
proszę mądrzejszych o poradę
imhotet to do mnie pytanie ?
planuje niebawem jechać na program i myślę, że zawiną mi to przy okazji więc nie będę kłopotać, ale miło za propozycję
pytanie: problem padającego kata usunąć przed programem czy można spokojnie po akcji ?
czy jazda bez katów wpływa negatywnie na silnik? z tego co wiem sondy za katami są tylko diagnostyczne i nie mają wypływu na silnik ale czy bez katów trzeba dłubnąć w ecu ?
proszę mądrzejszych o poradę