Zaciski hamulcowe : Duże, Większe i Największe
Panowie, pytanie i prośba o podpowiedź do tych co montowali brembo 6-tłoka w b5.
W jaki sposób montujecie te dłuższe przewody hamulcowe od SIDa?
Przy wyjściu z zacisku wykręcacie w dół i przewód do budy idzie w kształcie litery "U", czy może z zacisku wykręcacie w górę i przewód do budy idzie w kształcie litery "S"?
W jaki sposób montujecie te dłuższe przewody hamulcowe od SIDa?
Przy wyjściu z zacisku wykręcacie w dół i przewód do budy idzie w kształcie litery "U", czy może z zacisku wykręcacie w górę i przewód do budy idzie w kształcie litery "S"?
- pawelosinski83
Jedną stronę złożyłem w kształt U i mam wrażenie, że jest blisko wahacza. Auto jest na podnośniku więc zawieszenie jest rozciągnięte i może to dlatego.
No nic, trzeba będzie złożyć drugą stronę, postawić na koła i tak jak mówicie poprzymierzać kręcąc kierownicą. Potem znowu w górę, zdjąć koła i odpowietrzyć.
No nic, trzeba będzie złożyć drugą stronę, postawić na koła i tak jak mówicie poprzymierzać kręcąc kierownicą. Potem znowu w górę, zdjąć koła i odpowietrzyć.
pawelosinski83 pisze:Ja puściłem do góry w kształt S, w dół w U nie dało rady i koniecznie ktoś noech kręci kierą od oporo do oporu a Ty ustawiaj bo przy skrętach może dotykać półosi albo wahaczy
kilka dni temu zakładałem przewody od SID-a, wielkie dzieki, profi wykonanie

i tez przednie ułożyłem do góry

quattro-service.pl
-
Panowie mam problem po wymianie tarcz zacisków klocków tył :
cholernie grzeje mi sie tylnie koło lewe zaciski rs4 b7 zostaly rozebrane wyczyszczone poskładane zgodnie ze sztuką przesmarowane prowadnice itp . (w serwisie)
-tarcze zim sport + klocki po przebiegu ok 2tys km które zalozyłem do tego zestawu , ( jak nowe)
-odpiolem mocowanie z recznego zeby wykluczyc mozliwosc blokowania linki
-przewody hamulcowe gumowe nowe
Autem przejechalem narazie 200km czy moze byc tak ze te uzywane klocki zle dolegają do tarczy i stąd tarcza duzo mocniej nagrzewa sie od pozostalych ?
[ Dodano: 2016-05-15, 15:07 ]
jednak cos z zaciskiem nie halo
cholernie grzeje mi sie tylnie koło lewe zaciski rs4 b7 zostaly rozebrane wyczyszczone poskładane zgodnie ze sztuką przesmarowane prowadnice itp . (w serwisie)
-tarcze zim sport + klocki po przebiegu ok 2tys km które zalozyłem do tego zestawu , ( jak nowe)
-odpiolem mocowanie z recznego zeby wykluczyc mozliwosc blokowania linki
-przewody hamulcowe gumowe nowe
Autem przejechalem narazie 200km czy moze byc tak ze te uzywane klocki zle dolegają do tarczy i stąd tarcza duzo mocniej nagrzewa sie od pozostalych ?
[ Dodano: 2016-05-15, 15:07 ]
jednak cos z zaciskiem nie halo