S4 By PAPOL STAGE III +2.9l 602 km 745 nm

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Awatar użytkownika
Papol

Post autor: Papol »

Flyer pisze:Chciales miec ori look, a wywinales tablice... po co? Nawet jak będziesz bez zderzaka jezdzil, to wielkiej roznicy w chlodzeniu nie bedzie :)[/quote

Oj.. wyglada grozniej... ;-)

[ Dodano: 2016-04-04, 08:10 ]
pawelosinski83 pisze:
Papol pisze:
Dobrzanskis4b6 pisze:Mogliście pojechać z rolki z towarzyszem Emay(on ma pewne 460) i zobaczyć czy są różnice :mrgreen: autostrada pod nosem była

Byla propozycja ale ja nie chcialem.. nie chce kusic losu..
chicken :mrgreen:
Jakos tak. ;-)
luk448

Post autor: luk448 »

Papol, Pokaz przod auta-zderzak i wyciecie pod icka bo widze ze nr poszedl.na bok a ja szukam wlasnie inspiracji
Awatar użytkownika
emay

Post autor: emay »

luk448 pisze:Papol, Pokaz przod auta-zderzak i wyciecie pod icka bo widze ze nr poszedl.na bok a ja szukam wlasnie inspiracji
Obrazek

Sobie pozwolę na komentarz. Moim zdaniem ten zderzak wygląda teraz nie spartańsko a dziadosko. Jak już chciałeś robić grill ala RS4 to już wszędzie taką kratkę daj, zakryj te rury.
Popraw spryski, tą tablice jakoś ogarnij bo odstaje.

A wycięcie miejsca wygląda mniej więcej tak:
https://www.youtube.com/watch?v=6b2pp0SW3Sw
Awatar użytkownika
Papol

emay pisze:
luk448 pisze:Papol, Pokaz przod auta-zderzak i wyciecie pod icka bo widze ze nr poszedl.na bok a ja szukam wlasnie inspiracji
Obrazek

Sobie pozwolę na komentarz. Moim zdaniem ten zderzak wygląda teraz nie spartańsko a dziadosko. Jak już chciałeś robić grill ala RS4 to już wszędzie taką kratkę daj, zakryj te rury.
Popraw spryski, tą tablice jakoś ogarnij bo odstaje.

A wycięcie miejsca wygląda mniej więcej tak:
https://www.youtube.com/watch?v=6b2pp0SW3Sw
Nie robilem nic bo zderzak i blotnik bedzie malowane... wiec to zostawiam juz do ogarniecia w warsztacie... Niestety nie mam czasu na ogarniecie samemu tego wszystkiego... Bedzie zrobione... Lubie tak spartansko to auto.. To ma byc cichy wojownik.. hahah..

;-)
Awatar użytkownika
DeVi
Kontakt:

Post autor: DeVi »

Esej dobrze się prezentuje,z tymi lampami o wiele lepiej, gratki mocy! :-)

Obrazek
Awatar użytkownika
Papol

DeVi pisze:Esej dobrze się prezentuje,z tymi lampami o wiele lepiej, gratki mocy! :-)

[url=http://www.fotem.pl/data/880f12bea95d94728952c910c1865d.jpg]Obrazek[/URL]
O prosze... musialesbyc gdzies tam w 2gim garage gdzie auta czyszcza??? swiat maly... robilem przeglad... kierownik ze stacji piodjaral sie stanem auta a hamulcami to calkiem .. 4 kiloniutony mowil ze jak w ciezarowce malej.. haha
bartek75

Post autor: bartek75 »

weź lepiej wyhamuj to auto. mnie objechałeś nierozsądnie na osiedlu więc mocy dużo ;-)
Awatar użytkownika
DeVi
Kontakt:

Post autor: DeVi »

Tak tak Ja się bawie w czyszczenie ale odrazu poznałem,że Twoja gablota to strzeliłem fote myślałem,że pojedziesz w drugą stronę to zaraz bym złapał na pogadanke albo przejażdzke :D mogłeś hamować u Krzysia na stacji też ma rolki,oni zawsze robią duże oczy jak coś nie seryjnego,swoja kiedyś wjeżdzałem tyłem bo zawias za nisko :mrgreen:
Awatar użytkownika
Papol

bartek75 pisze:weź lepiej wyhamuj to auto. mnie objechałeś nierozsądnie na osiedlu więc mocy dużo ;-)
Ta.. GTR juz stojac wciaga nosem babcie moja... jedynie co zrobilem to wyglupilem sie i zasypalem kamieniami z opon... :-) .. bankowo beda rolki... ale wiesz jak to czasowo u nnie...
sztybor

Post autor: sztybor »

Tak serio ktos sprawdzil czy ciecie tej dziury w zderzaku cos daje? Okropnie szpeci przod... tablica z boku jak w alfie :/
Awatar użytkownika
emay

Post autor: emay »

sztybor pisze:Tak serio ktos sprawdzil czy ciecie tej dziury w zderzaku cos daje? Okropnie szpeci przod... tablica z boku jak w alfie :/
Niestety/stety ale daje i to dużo. Masz cały FMIC odsłonięty.
bracus
Post autor: bracus »

teoretycznie wymiana cieplna powinna być "skuteczniejsza" w około 20 - 25% - przy mocno wysilonym silniku to dużo - seryjne s4 ma do dupy chłodzenie (może poza autostradą)
u mnie na samym programie (wszystko seria)pierwszy pomiar 328KM drugi 301 trzeci 295 :)
po załozeniu fmic'a raz pokazało 330.1 (ale bez zderzaka) drugi pomiar i kolejne to okolice 320KM (już ze zderzakiem)
a na poważnie to bardzo dobrze widać po temperaturze w dolocie i łatwo to sobie "zlogować" i posprawdzać samemu nie patrząc na to co piszą inni ;-)
sarkazm od hejterstwa dzieli bardzo cienka nić...ale dzieli :)
sztybor

Post autor: sztybor »

Dziwne.. ze rs ma duzo wiecej mocy i jakos daje rade z niecietym zderzakiem.. raczej w tym kierunku bym szedl.. fmic/co tam trzeba z rsa i nie ciac... pogon za moca to jedno, a przyzwoitosc i nie robienie z fury sera szwajcarskiego to drugie :P
Ekonomiczny

Post autor: Ekonomiczny »

rs4 ma smic
Awatar użytkownika
Papol

Mialem eresowe coolery i nie robily szalu... z centralnym przepasc.. Co do wygladu to kwestia kto co lubi... mnie osobiscie nie przeszkadza.. jak bedzie ogarniete w maju to znowu pokarze fotke przodu i moze jakos zaakceptuja ci ktorych razi ;-)

Emay .. siatka ABS zamowiona zebys nie psioczyl... zrobie zderzak na cycek.. :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 2016-04-07, 14:27 przez Papol, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ