Tor Poznań słynie z tego, że zjada opony... to nie wiem co za opony miałeś, albo może delikatnie w zakręty wchodziłeś, ja za każdym razem na maxa, że wyrzucało z fotela, aż darło opony... ja głupi jełop kiedyś pojechałem na nówkach sztukach Pirelli (modelu juz nie pamietam, ale zadne slicki) i po 11 okrążeniach 60-70% bieżnika zniknęło, po oczyszczeniu na jeden sezon może się nadadzą, albo sprzedam komus potrzebującemu :) i do wniosku doszedłem prostego, jak nie ma deszczu tylko jakieś slicki czy semi slicki :)quadysz pisze:bylem teraz w poniedzialek na trackdayu w poznaniu, i fakt klocki do wyrzucenia, ale w sumie nie zuzyte tylko stopione w cholere, pokruszone na krawedziach... trzeba pomyslec o lepszych, natomiast opony nie wiem czy milimetr zuzyly. A bylo dosc cieplo i byly podtopione troche, ale na pewno sie nie zuzywaja tak strasznie.
Spot S/Rs PL 2015...
no czas mialem 2:01 wiec bez rewelacji, ale tak jak mowie, to czas w zasadzie bez hamulcow, i ze sraniem sie o temperature caly czas :) ale zakrety szedlem tak jak moglem w danym momencie, gdybym mial bardziej komfortowe dohamowania to moze ciut szybciej by sie dalo ale nie wieleRafal84 pisze:Tor Poznań słynie z tego, że zjada opony... to nie wiem co za opony miałeś, albo może delikatnie w zakręty wchodziłeś, ja za każdym razem na maxa, że wyrzucało z fotela, aż darło opony... ja głupi jełop kiedyś pojechałem na nówkach sztukach Pirelli (modelu juz nie pamietam, ale zadne slicki) i po 11 okrążeniach 60-70% bieżnika zniknęło, po oczyszczeniu na jeden sezon może się nadadzą, albo sprzedam komus potrzebującemu :) i do wniosku doszedłem prostego, jak nie ma deszczu tylko jakieś slicki czy semi slicki :)quadysz pisze:bylem teraz w poniedzialek na trackdayu w poznaniu, i fakt klocki do wyrzucenia, ale w sumie nie zuzyte tylko stopione w cholere, pokruszone na krawedziach... trzeba pomyslec o lepszych, natomiast opony nie wiem czy milimetr zuzyly. A bylo dosc cieplo i byly podtopione troche, ale na pewno sie nie zuzywaja tak strasznie.
opony to micheliny pilot sporty chyba 3 nie pamietam, lysawe juz :)
ja zabralem ze soba komplet zimowek jak bym dobil te co mam ale zdziwlem sie bo wlasnie nie zuzyly sie jakos strasznie, mowie, max 1mm i spokojnie pewnie do zimy pojezdze jeszcze, chyba ze sie skusze na wrzesniowy track day :)
a tobie jaki czas sie udalo zrobic? pytam z ciekawosci bo byl tylko jakis S5 a pozatym zadnego audi i jestem ciekaw jaki mamy potencjal ;) ja tam mysle ze kilka sekund sie jeszcze urwie, przynajmniej mam taka nadzieje ;)
aaa no i czulem ze moj jak sie zagrzal to spuchl strasznie (temperatura w dolocie ponad 50) i nie jechal za bardzo na prostych :D
edit:
w ogole to mozna by kiedys pojechac razem
czas to robiłem tylko "zasyfionym" B7 300 konnym 1:58 więc bez rewelacji... teraz jest w B7 431 KM, ale nie mam do niego opon na tor i szkoda mi go piłować, z tego co gadałem z mądrzejszymi od siebie to na dobrych oponach,z wyczyszczonym nagarem idzie zrobić o 6 sekund szybciej... pozniej juz odpuscilem nie jezdzilem, bylem w lipcu teraz jako widz popatrzec... moze kiedy zaczne sie w to bawic, ale do tego tak tak 1. lekka buda 2. z dobrym zawiasem i oponami 3. nie musi mic nie wiadomo ile koni i mozna smigac. 4. czas, a jego brak :/quadysz pisze: a tobie jaki czas sie udalo zrobic? pytam z ciekawosci bo byl tylko jakis S5 a pozatym zadnego audi i jestem ciekaw jaki mamy potencjal ;) ja tam mysle ze kilka sekund sie jeszcze urwie, przynajmniej mam taka nadzieje ;)
fajnie, ja wlasnie bylem zly ze nie moglem pojechac na maxa i zlamac tych 2 minut, dlatego korci mnie jeszcze jeden termin w tym roku ale tez mi szkoda samochodu, do tego celu mam w garazu stare e36, tylko chwilowo nie dziala ;)
no ale wracajac do opon, to moze jechales w jakis straszny upal albo miales za duze cisnienie w oponach, dlatego Ci zjadlo tyle bieznika, na tym torze 3s to niewiele wiec tempo mielismy podobne a mi zjadlo max 1mm
no niewazne, w kazdym razie zabawa jest przednia czymkolwiek sie tam pojedzie
no ale wracajac do opon, to moze jechales w jakis straszny upal albo miales za duze cisnienie w oponach, dlatego Ci zjadlo tyle bieznika, na tym torze 3s to niewiele wiec tempo mielismy podobne a mi zjadlo max 1mm
no niewazne, w kazdym razie zabawa jest przednia czymkolwiek sie tam pojedzie
tutaj masz wszystko opisane jezeli chodzi o sprawy organizacyjne terminy etc
www.tptd.pl
teraz to jest 550 jezeli nie jest sie czlonkiem automobilklubu wlkp
www.tptd.pl
Dzięki. Poczytam sobie.quadysz pisze:tutaj masz wszystko opisane jezeli chodzi o sprawy organizacyjne terminy etc
www.tptd.pl
[ Dodano: 2014-08-22, 16:00 ]
Wogóle, to są jakieś mapy toru żeby załadować do gry komputerowej żeby sobie poćwiczyć przed przyjazdem?