Jakie koła do naszych S4 RS4 B5
Witam wszystkich,
Na nastepny sezon chcialbym zmienic kola. obecnie posiadam ori z A8 D3 19" 8,5J ET45 opony 235/35/19. do 2,8Q sedana 95r. upchnalem je na dystansach przod 5mm i tyl 10mm. na dosc mocno skreconym gwincie calkiem ok ale chyba lepiej byloby "dogiac" wewnetrzne krawedzie przednich blotnikow bo przy mocnym skrecie w polaczeniu z dobitka opona odgiella jedna z tych krawedzi :/
o dziwo ten sam setup (felgi, opony i dystanse) w a4 avant 98r oska przy ori zawiasie bylo za ciasno od srodka i musialem dac z przodu 10mm a z ttlu 13mm.
na nowy sezon tez maja byc 19" 8,5J tyle tylko ze przod ET45, tyl ET35. czy jak z przodu dam 10mm dystans (ET35) a z tylu nic to bedzie to siedziec? Moze celowac blizej ET30?
mam jeszcze dwie opcje: tez 19" 8,5J. jeden komplet wszystkie kola ET45, drugi wszystkie ET35 (wiekszy rant).
Czy opona 225/35/19 bedzie ok do 8,5J?
Auto S4 B5 2001
Na nastepny sezon chcialbym zmienic kola. obecnie posiadam ori z A8 D3 19" 8,5J ET45 opony 235/35/19. do 2,8Q sedana 95r. upchnalem je na dystansach przod 5mm i tyl 10mm. na dosc mocno skreconym gwincie calkiem ok ale chyba lepiej byloby "dogiac" wewnetrzne krawedzie przednich blotnikow bo przy mocnym skrecie w polaczeniu z dobitka opona odgiella jedna z tych krawedzi :/
o dziwo ten sam setup (felgi, opony i dystanse) w a4 avant 98r oska przy ori zawiasie bylo za ciasno od srodka i musialem dac z przodu 10mm a z ttlu 13mm.
na nowy sezon tez maja byc 19" 8,5J tyle tylko ze przod ET45, tyl ET35. czy jak z przodu dam 10mm dystans (ET35) a z tylu nic to bedzie to siedziec? Moze celowac blizej ET30?
mam jeszcze dwie opcje: tez 19" 8,5J. jeden komplet wszystkie kola ET45, drugi wszystkie ET35 (wiekszy rant).
Czy opona 225/35/19 bedzie ok do 8,5J?
Auto S4 B5 2001
Przepraszam, że tak przy okazji ale czy przy quattro można sobie tak dowolnie szafować dystansami ET na osiach, mogę sobie względem tego co jest w oryginale wsadzić do przodu dystans 20 mm a na tył 35 mm i wszystko jest w porządku? Czy liczy się tylko średnica, obwód koła?
Pozdrawiam,
Pozdrawiam,
Masta_J
`S3 8P CS Stage4
RS6 BCY
`S6 AQJ
`S6 AAN
`S3 8P CS Stage4
RS6 BCY
`S6 AQJ
`S6 AAN
Gdzieś słyszałem kiedyś, że do quattro powinno się odstawiać tak samo przód jak i tył względem fabryki i miało to dla mnie sens, np. 20 mm na przód to i 20 mm na tył.
Czy przy różnych odstawieniach na osiach koła nie pokonują jakoś inaczej drogi np. w zakrętach?
Dzięki i pozdrawiam,
Czy przy różnych odstawieniach na osiach koła nie pokonują jakoś inaczej drogi np. w zakrętach?
Dzięki i pozdrawiam,
Masta_J
`S3 8P CS Stage4
RS6 BCY
`S6 AQJ
`S6 AAN
`S3 8P CS Stage4
RS6 BCY
`S6 AQJ
`S6 AAN
Panowie jestem zajarany tymi kółkami: http://www.3sdm.co.uk/collection/wheel-001.php i mam prośbę.
Możecie mi poradzić jaka konfiguracja (J, ", ET) mi wlezie do S4 b5?
kuszą mnie 19" x 9.5J, ET35 ale wyczytałem że 8,5J przy tym ET to max.
Jak to widzicie?
pzdr
Możecie mi poradzić jaka konfiguracja (J, ", ET) mi wlezie do S4 b5?
kuszą mnie 19" x 9.5J, ET35 ale wyczytałem że 8,5J przy tym ET to max.
Jak to widzicie?
pzdr
Nawet porządne zapalniczki są na benzynę
@razk
Nie wiem czy coś Ci to pomoże ale sprzedałem znajomemu moje stare felgi 18" 8,5J ET35 do A4 2,4 quattro i zarówno z przodu jak i z tyłu wystają mu trochę poza obrys nadkola.
Coś mi się wydaje, że to jest ten temat, że jak sam nie założysz i nie sprawdzisz to może być lipa.
Pozdrawiam,
Nie wiem czy coś Ci to pomoże ale sprzedałem znajomemu moje stare felgi 18" 8,5J ET35 do A4 2,4 quattro i zarówno z przodu jak i z tyłu wystają mu trochę poza obrys nadkola.
Coś mi się wydaje, że to jest ten temat, że jak sam nie założysz i nie sprawdzisz to może być lipa.
Pozdrawiam,
Masta_J
`S3 8P CS Stage4
RS6 BCY
`S6 AQJ
`S6 AAN
`S3 8P CS Stage4
RS6 BCY
`S6 AQJ
`S6 AAN
No i tu jest wlasnie lipa :/ nie usmiecha mi sie troche zaplacic ponad 270 eurasow za sztuke i po dostawie mialy by nie pasowacMasta_J pisze:@razk
Pozdrawiam,
Tak jak grondzi pisze ET35 to max do S4! u mnie przy takim ET i 8,5" na gwincie z przodu musiałem lekko pozaginać błotniki bo przy skręcie i dobiciu dość solidnie tarło. Trochę kosmetyki i jest git. temat z ET20 i podobnymi już przerabiałem nic nie podeszło.Grondzi pisze:ET35 to max w s4/a4 b5 pozniej zaczynaja wystawac i przy miekim zawieszeniu obcierac.
Jeśli nie widziałeś jeszcze Boga... To dlatego, że nie jeździsz wystarczająco szybko...
czyli spoko. jak wezme przod ET45 tyl Et35 to z przodu dystans 10mm. jak wezme wszystkie Et35 to bez dystansow a Et45 to 10mm na kazde kolo i powinno byc ok.Jachyr pisze:Tak jak grondzi pisze ET35 to max do S4! u mnie przy takim ET i 8,5" na gwincie z przodu musiałem lekko pozaginać błotniki bo przy skręcie i dobiciu dość solidnie tarło. Trochę kosmetyki i jest git. temat z ET20 i podobnymi już przerabiałem nic nie podeszło.Grondzi pisze:ET35 to max w s4/a4 b5 pozniej zaczynaja wystawac i przy miekim zawieszeniu obcierac.
A co do podginania blotnikow to czy zrobi mi to kazdy blacharz/lakiernik?
-
Audi S4 Avant